Modă de pandemie – Plata cu cardul

de | | 3 Minute

Modă de pandemie – Plata cu cardul

Plata reprezintă una dintre cele mai comune activități umane, la nivel mondial fiind realizate milioane de operațiuni de acest fel, zilnic. Din nevoia oamenilor de a simplifica plățile, companiile de software development au adus pe piață diverse servicii inovatoare, precum plățile contactless. Astfel, o activitate veche de mii de ani se află chiar și astăzi în plin proces de dezvoltare. În ultimii ani, companiile de IT outsourcing și-au îndreptat atenția spre diverse soluții de simplificare a procesului de plată și totodată, de sporire a securității plăților digitale. Așadar, acum avem posibilitatea de a face plăți sigure cu cardul oriunde, chiar și pentru cursele de taxi, cu soluția de plată MonePOS.

Plățile digitale

Plățile digitale au devenit atât de populare într-un timp atât de scurt, dat fiind faptul că nu sunt limitate de timp și spațiu. Mai mult decât un avantaj, plățile digitale au devenit astăzi un adevărat ”must-have” pentru orice companie. Cifrele în continuă creștere arată preferința tot mai mare a oamenilor pentru metodele digitale de plată.

Conform Statista.com, valoarea totală estimată, la nivel global, a tranzacțiilor din segmentul de plăți digitale va atinge €5,919,779 în 2021 si €9,315,844 în 2025. În România, valoarea totală estimată a tranzacțiilor din segmentul de plăți digitale va atinge 5.083 milioane EUR în 2021 – conducând la un total estimat de 8.365 milioane EUR până în 2025.

Plățile cu cardul

Plățile cu cardul sunt printre cele mai cunoscute și utilizate plăți digitale, Nielsen aproximând că tranzacțiile pe carduri – mărcile Mastercard, Visa, American Express, UnionPay, JCB și Discover/Diners Club vor atinge 642,01 miliarde USD în 2025.

Cardurile și POS-urile au ajuns să ia cu ușurință locul banilor cash, având în vedere că majoritatea oamenilor dețin cel puțin un card cu care pot efectua plăți. Însă, avantajul major pe care îl oferă plățile cu cardul este funcționalitatea contactless. Rapiditatea efectuării plăților, dar și siguranța sporită au fost principalii factori care au condus la o creștere mare a tranzacțiilor de tip contactless. Conform Mastercard, în al treilea trimestru al anului 2020, plățile contactless au reprezentat, la nivel global, 41% din tranzacțiile de cumpărare în persoană, în creștere cu 30% față de anul 2019.

Datele publicate de Mastercard în anul 2020 arată că 78% din tranzacțiile din Europa sunt contactless.

  • La nivel global, se estimează că plățile prin mPOS vor atinge €2.204.471 în 2021 și o valoare totală proiectată de €4.118.152 până în 2025.
  • În România, se estimează că valoarea plăților prin POS mobile va atinge 237 milioane EUR în 2021 si o valoare totală proiectată de 565 milioane EUR până în 2025.

Pandemia și plățile

Pandemia a adus o dată cu ea și o serie de noi trenduri în ceea ce privește plățile digitale, oamenii exprimându-și preferința de a face cumpărături online în loc să iasă din casă. Credința generală conform căreia banii au valoare doar dacă îi putem atinge (studiu publicat de BT – partener de plăți MonePOS), a fost rapid spulberată de frica oamenilor de a mai atinge bani cash.

Deoarece industriile trebuie să fie receptive la toate aceste schimbări din comportamentul cumpărătorilor, MonePOS reprezintă un real ajutor în digitalizarea operațiunilor financiare în rândul activităților care presupun mobilitate, precum curierat, transport, mic retail, florării, piețe, cafenele etc. Fiind atât de multe posibilități, ne-am dezvoltat expertiza de a personaliza soluțiile, în conformitate cu nevoile specifice.

Ce aduce MonePOS nou?

Plată foarte rapidă – 10 secunde și integrarea completă cu orice tip de hardware.

Ce oferă MonePOS?

Avantaje competitive pentru orice afacere dornică să se adapteze la comportamentul cashless si contactless.

În cazul în care clienții nu vor să atingă banii cash, plățile contactless cu cardul, telefonul, ceasul sunt soluția perfectă.

De ce Cluj-Napoca?

Pentru că e la noi acasă. Și nu doar atât, ci pentru că aici există o sinergie deosebită între administrație, sectorul IT, universități și populație – sinergie tradusă prin apetența pentru digitalizare, soluții smart și inovație.

Inovat în Cluj – este un tagline care ne dorim să prindă, deoarece exprimă ceea ce face comunitatea noastră: inovează, dezvoltă și creează pentru a crește o comunitate conectă.

Cluj-Napoca este primul oraș din România unde taximetrele au obligația să fie dotate cu soluții de plată contactless, din 31 martie 2021, conform Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca.

La fel ca nevoia de soluții de monitorizare GPS, pe piața se taximetrie și nu numai se face simțită în mod acut și nevoia de soluții de plată contactless. Așadar, până pe 31 martie, taximetriștii din Cluj trebuie să dețină soluții mPOS pentru a-și putea continua activitatea.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.