Cum funcționează plata contactless cu cardul?

de | | 2 Minute

Plata contactless, cunoscută și sub numele de tap and go, a devenit tot mai folosită și preferată de publicul larg. Utilitatea plăților contactless este incontestabilă, de vreme ce acestea au fost adoptate în numeroase domenii precum retail, medicină, transport, delivery, mobilitate și altele.

Cardul de credit sau de debit, are integrat în materialul său de plastic un cip care emite unde radio, numit etichetă RFID. Prescurtarea RFID vine de la Radio – Frequency Identification și se referă la stocarea și regăsirea datelor fără atingere, de la distanță, prin unde radio. Metoda descrisă este o metodă de identificare automată folosind etichete RFID.

Pentru ca tehnologia RFID să funcționeze, este necesară cooperarea între eticheta RFID și un citotor de RFID. Eticheta, având dimensiuni mici, de aproximativ 1mm x 1mm, este integrată sau aplicată cel mai adesea dispozitivelor de plată sau pe orice produs. În cazul de față, terminalul POS joacă rolul de cititor de RFID.

Terminalul mPOS preia semnalul emis de undele radio ale etichetei, comunică cu cardul și efectuează plata contactless.

Securitate și siguranță

Pentru a menține siguranța banilor utilizatorului, cardurilor contactless le-au fost impuse două tipuri de limitări: cu privire la numărul tranzacțiilor sau suma tranzacționată. Ambele situații solicită introducerea codului PIN pentru finalizarea tranzacției.

Pe partea de securitate, cipul conținut de carduri are rolul de a proteja utilizatorul împotriva tentativelor de fraudă. Cipul generează un coduri unice sau semnături electronice când realizează o plată, minimizând șansele de interceptare a datelor cardului.

MonePOS acceptă plata contactless

Inovat în Cluj, MonePOS by AROBS este un POS portabil, a cărui scop principal este de a facilita plata contactless. Un element inedit este funcția paperless – emiterea bonului în format digital prin scanarea codului QR apărut pe ecran. MonePOS încearcă să acopere toate nevoile clienților pentru partea de plăți a afacerii lor, așa că dispozitivul a dezvoltat funcționalitatea de roaming și de sistem de plată neasistat.

Intră pe site-ul nostru pentru a afla mai multe: www.monepos.ro


Articol publicitar
Noutăți de la MonePOS by AROBS