Plantare copaci și flori la Cluj | Înfrumusețare de primăvară

de | | < 1 Minute

Plantare copaci și flori în noul an la Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a demarat o acțiune de plantare copaci și flori, făcând achiziții de 5,9 milioane de lei pentru parcurile și străzile orașului. Acest lucru s-a realizat printr-o licitație făcută de SEAP, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 7 martie 2019. Aceștia fac parte dintr-un plan de reabilitare și înverzire a orașului, 750 de arbori fiind deja plantați anul trecut.

De asemenea, tot prin fondurile respective, se urmărește reabilitarea și modernizarea a două parcuri clujene. Este vorba despre Parcul Ștefan cel Mare, din fața teatrului și Parcul Farmec din Mărăști. Pe lângă noii copaci, parcurile vor mai beneficia de alte modernizări. Acestea includ noi sisteme de iluminat cu LED, montarea de cișmele cu apă potabilă, refacerea aleilor și implementarea sistemelor de irigații. Toate acestea își propun să facă din cele două parcuri niște locuri ideale de relaxare și recreere. După reabilitarea acestor două parcuri, următoarele vizate sunt Parcul Ion Luca Caragiale și Parcul 14 Iulie.

Noii arbori, precum și gazonul, arbuștii și florile vor fi plantate nu doar în parcurile mai sus amintite, ci și pe străzile orașului și alte parcuri din zonă. S-au achiziționat copaci și plante precum stejari, foioase, iarbă decorativă, plante agățătoare, plante perene și ghivece cu flori. Așadar, Clujul va primi niște podoabe verzi noi cu ocazia venirii primăverii.

Sursă foto: Mădălin Oprea Photography