Pietonala de lângă Parcul „Babeș”, o strada fără sens dar cu două sensuri

de | | 2 Minute

Pietonala de lângă Parcul „Babeș”, o strada fără sens dar cu două sensuri.

Cluj-Napoca are de câteva zile o nouă stradă, fără nume, fără numere și fără sens, dar totuși cu două sensuri. Această stradă a apărut după asfaltarea zonei care de ani de zile este pietruită pe malul Someșului, în zona parcului „Iuliu Hațieganu”, și care duce direct în Parcul Rozelor, acolo unde se află și Winners Club, cunoscut pentru turneele și terenurile de tenis.

Clujenii care au trecut zilele acestea pe zona din spatele parcării de la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca au rămas foarte uimiți de această nouă „stradă”, mai ales că este făcută la același nivel și paralel cu pista de biciclete care există de mai multă vreme. Părerile despre această nouă asfaltare a orașului sunt împărțite însă cei mai mulți și-ar fi dorit ca această asfaltare să fie mai aspectuoasă, astfel încât spațiul lăsat între zona asfaltată și gardul parcului „Iuliu Hațieganu” să fie mai îngrijit.

Potrivit proiectului, zona dintre cele două „străzi” asfaltate de pe malul Someșului va fi înfrumusețată cu pomi ornamentali și montarea unor bănci. În această zonă se află și obiectele donate, în anii anteriori, de către orașele înfrățite cu Cluj-Napoca.

Tot săptămâna trecută, a fost dat startul depunerii de idei pentru amenajarea malului Someșului în cadrul programului Someș Delivery. Anul acesta, proiectul va avea loc în 18-19 iunie și va avea loc pe pe malul Someșului, între podurile Garibaldi și Napoca. Amenajări temporare vor fi amplasate pe ambele maluri în această zonă în care se află Cluj Arena și Sala Polivalentă, fiind continuată cu zona Sălii Sporturilor.

Dan Porcuțan
Redactor Cluj.com

Sursă foto: pagina de facebook Emil Boc

Pietonala de lângă Parcul „Babeș”