Piețe volante în Cluj | Produse proaspete, direct de la producători

de | | 3 Minute

Piețe volante în Cluj | Produse proaspete, direct de la producători

Datorită inițiativei Consiliului Județean de a redeschide mai multe piețe volante în oraș, clujenii au de acum ocazia să achiziționeze produse alimentare de calitate, direct de la producători.  Astfel, în plin sezon al fructelor și legumelor, clujenii sunt invitați să viziteze standurile din Piața Agro Transilvania sau din piețele volante din cartierele Gheorgheni și Grigorescu.

Foto: Ziua de Cluj

Produse naturale și de calitate vor pute fi cumpărate la cele mai bune prețuri, direct de la producătorii locali. Astfel, prin încurajarea producției și distribuției locală de alimente bio, autoritățile clujene promovează un stil de viață mai sănătos și o alimentație bogată în nutrienți.

Piețe volante

Piețe volante mai aproape de clujeni

Începând din 18 iulie 2019 s-a deschis piața volantă din cartierul Gheorgheni, pe strada Unirii fn (capătul liniei 3). Aceasta funcționează în fiecare zi de joi, între orele 15.00 – 19.00. Aici, cei interesați pot achiziționa fructe și legume proaspete, la prima mână și de cea mai bună calitate. Roșii gustoase, castraveți, cartofi noi, varză, ceapă verde, cireșe, pepeni sau vișine proaspăt culese din copac sunt doar câteva dintre alimentele pe care clujenii le pot cumpăra din noile piețe volante la cele mai mici prețuri.

O altă piață volantă de interes pentru un număr mare de clujeni este cea din cartierul Grigorescu. Aceasta este deschisă pentru cumpărători în fiecare zi de marți și funcționează pe strada Sigismund Toduță, între orele 15.00 – 19.00. Aici, produsele cultivate sau pregătite cu grijă sunt dispuse pe tarabe colorate, îmbiind trecătorii la degustări savuroase. De la legume precum cartofi noi, varză, dovlecei, și până la fructe ca vișinele, pepenele roșu sau caisele, toate pot fi cumpărate la prețuri generoase.

Piețe volante
Foto: ziuadecluj.ro

Program prelungit pentru cumpărături mai sănătoase

Piața Agro Transilvania, situată la ieșirea din municipiul Cluj-Napoca și cea mai mare piață de gros și en-detail din regiune, funcționează în această perioadă cu program prelungit până la ora 19:00. Programul stabilit de conducerea pieței este de luni până sâmbătă, de la ora 4:00 la 19:00, iar duminica de la ora 4:00 la 12:00.

Aici, cei interesați pot achiziționa fructe și legume proaspete, la prima mână și de cea mai bună calitate, la prețuri deosebit de accesibile: roșii 3,50 lei/kg, castraveți 2,50 lei/kg, ceapă 2,50 lei/kg, cartofi noi 1,20 lei/kg, fasole verde 7 lei/kg, varză 1 leu/kg, morcovi 2,50 lei/kg, vinete 3 lei/kg, dovlecel 1 leu/kg, cireșe 7 lei/kg, pepene verde 1,30 lei/kg, pepene galben 2 lei/kg, prune 4,50 lei/kg, vișine 6,50 lei/kg, ceapă verde 1 leu/legătură, suc natural de mere 5 lei/litru și alte zeci de produse, la cele mai mici prețuri.

Pentru a ajunge la Piața Agro Transilvania, clujenii pot folosi atât mijloacele de transport în comun ale CTP, respectiv linia 8L care îi transportă din stația Piața Mărăști până în zona standurilor, cât și autoturismele personale care beneficiază de o parcare special destinată clienților.

piata
Foto: renasterea.ro