„Piața de flori altfel” se întoarce pe Strada Potaissa pentru cea de-a patra ediție!

de | | 2 Minute

„Piața de flori altfel” se întoarce pe Strada Potaissa pentru cea de-a patra ediție!

Strada Potaissa se va transforma pentru al patrulea an în Piața de flori altfel a orașului în perioada 6-12 iulie, în intervalul orar 17-21.

Expozanții reconfirmați pentru acestă ediție sunt Vivaflor Boutique, Flowers by Lorena și Sempervivum, prezenți alături de acest demers încă de la prima ediție. Li se realătură în acest an Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Diana Țirlea – producător local, Corina Lăpădean – producător local (aflați la a treia participare după cea de anul trecut), Lavandă de pe Someș, Bio Impact, Lucian Aurelian Chiorean – producător local, Spiraea Gardens, Monica Borsai – producător local, Magia Cactușilor din Aleșd și nu în ultimul rând, Lavanda  by M.

piata de flori altfel

 

„Piața de flori altfel”, restrânsă

Ca urmare a contextului actual și a eforturilor susținute din partea autorităților vizavi de limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, Strada Potaissa – Piața de flori altfel se va desfășura într-o manieră mai restrânsă ca suprafață și durată față de edițiile precedente. Accentul general cade pe o desfășurare a evenimentului în condiții de maximă siguranță pentru toți cei implicați.

„Am restrâns suprafața de desfășurare a evenimentului, am restrâns și intervalul orar și ne vom asigura că toate măsurile de ordine și securitate vor fi urmate. Plănuiam să transformăm o zonă mult mai mare într-o oază de altceva în centrul orașului, să dialogăm cu vecinii pentru închiderea traficului rutier în întreaga zonă la fel ca anul trecut, un experiment care, din păcate, nu poate fi făcut în condiții sigure în acest moment”, spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, inițiatorul Străzii Potaissa.

Astfel, Piața de flori altfel va fi deschisă doar în intervalul orar 17-21 în fiecare zi între 6-12 iulie, accesul va fi liber și nerestricționat pentru toți cei care se vor supune controlului temperaturii la intrare și vor purta în permanență mască de protecție pe față, conform normelor legislative, iar în cadrul evenimentului normele de distanțare socială vor fi aplicate și monitorizate constant.

Spre deosebire de alți ani, nu vor exista momente artistice în program, tocmai pentru a putea răspunde pe deplin regulilor și normelor de organizare impuse, pentru a evita aglomerarea într-un anumit spațiu, accentul de această dată fiind pus pe partea de piață de flori și pe decorarea străzii.

piata de flori altfel


Comunicat de presă