Photo Stories: Conferință cu specialiști în domeniul fotografiei

de | | 3 Minute

Photo Stories: Conferință cu specialiști în domeniul fotografiei

– Nume importante ale fotografiei vin să inspire la Photo Romania Festival
– Artiști polonezi și macedoneni, prezentați în cadrul PHR OFF
– Belgianul Bert Stephani susține un atelier ce are în centru portretul și importanța poveștii din spatele imaginii

Fotografii și pasionații de fotografie sunt așteptați în 24 mai la Photo Stories, conferință specială care aduce împreună o serie de nume importante în fotografia românească și internațională. Julieanne Kost, evanghelist Adobe; Colin Ford, fondator al Muzeului Național de Media din Marea Britanie; Drew Gardner, fotograf și regizor; Peter Korniss, membru fondator al Academiei Internaționale de Fotografie; Juha Mustonen, fotograf finlandez de modă; Mihai Ștețcu, fotograf oficial Red Bull România; Dorel Găină, profesor în cadrul Universității de Arte și Design, Cluj-Napoca; Cătălin Oprițescu, fotograf de street style, reprezentant Canon; Sebastian Vaida, fotograf de peisaj; Ștefan Asafti, fotograf și graphic designer – cu toții vor susține discursuri de câte 20 de minute care îmbină inspirația cu secretele tehnicii foto.

„Dorim să le oferim participanților la Photo Romania Festival posibilitatea de a interacționa cu nume importante din diverse zone ale fotografiei și de a învăța cât mai multe de la aceștia. Este vorba de un proiect-pilot pe care dorim să îl extindem în viitor”, a declarat Mihai Daniel Cotos, directorul festivalului.

Photo Stories se va desfășura în 24 mai, de a ora 12.00, la Liberty Technology Park, iar prețul unui bilet de acces este de 10 euro. Înscrierile se realizează pe pagina http://www.photoromaniafestival.ro/academia/.

PHR OFF prezintă artiști polonezi și macedoneni
Ediția din acest an a Photo Romania Festival include o serie de evenimente dedicate artiștilor polonezi și macedoneni.
Luni, 19 mai, de la ora 16, la Spațiul Reactor va fi vernisată expoziția de fotografie realizată de un grup de tineri artiști din Polonia și Macedonia.
Marți, 20 mai, clădirea Casino găzduiește de la ora 20 concertul trupei Pole, iar de la 22 o proiecție de fotografie a artiștilor polonezi, în timp ce muzicienii de la Kurws vor susține un concert la Jaxx – Garajul cu Rock în aceeași zi, de la ora 21.30.

Atelier Bert Stephani – Portrete intime: Fotografii bune cu echipament minimal

Belgianul Bert Stephani va susține la Photo Romania Festival atelierul „Portrete intime” (”Intimate Portraits”), în cadrul căruia își propune să le arate participanților modalități eficiente de a spune prin imagini povestea personajul aflat în fața camerei foto. Atelierul va cuprinde elemente tehnice, precum și de regie și decor – totul pentru ca participanții să-și poată dezvolta apoi propria viziune și stil.

Atelierul se va desfășura în 21 mai, timp de opt ore, în mai multe zone din Cluj-Napoca și împrejurimi – de la o hală industrială la pădure și case tradiționale românești. La atelier va participa un fotomodel, precum și o echipă de stiliști. Prețul unui bilet la atelier este de 150 de euro.

Despre Photo Romania Festival. Creat în 2010, Photo Romania Festival a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti, reuşind în doar patru ani să înscrie Clujul într-o reţea mondială de festivaluri de fotografie de înaltă ţinută și să creeze primul muzeu al fotografiei din țară, în urma unei strânse colaborări cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Ediţia de anul trecut a Photo Romania Festival a însemnat 40 de expoziţii, 5 premiere naţionale, 1.500 de fotografii printate, 500 de fotografi din 15 ţări și 70.000 de participanţi. Festivalul este organizat de Asociația Photo Romania și produs de Fapte, agenţie care mai are în portofoliu Târgul de Cariere şi festivalul Jazz în the Park. Partener de comunicare al Photo Romania Festival este Vitrina Advertising.
Mai multe informaţii:photoromaniafestival.ro şi facebook.com/PhotoRomaniaFestival .