Photo Romania Festival in topurile The Telegraph

de | | 2 Minute

Photo Romania Festival in topurile The Telegraph

The Telegraph a inclus Photo Romania Festival în lista celor mai importante festivaluri de profil din lume

Prestigiosul cotidian britanic The Telegraph a inclus Photo Romania Festival, cel mai mare eveniment dedicat fotografiei din România, în topul celor mai importante festivaluri de profil din lume.

Photo Romania Festival, eveniment care are loc la Cluj-Napoca, se află în acest an la a patra ediție și încă de anul trecut a devenit unul din cele mai importante festivaluri de fotografie din Europa de Est, capitala Ardealului fiind în fiecare final de primăvară gazda unor artiști din 20 de țări, fotografi internaționali de renume și peste 70.000 de entuziaști ai fotografiei.

Din acest an, festivalul și-a făcut loc în agenda unuia din cele mai importante ziare britanice, The Telegraph. Photo Romania Festival se află, astfel, în lista “International Photography Festival Round-up (Agenda festivalurilor internaționale de fotografie)”, alături de nume precum New York Photo Festival (SUA), Fotografia Europea (Italia), Nordic Light Festival (Norvegia), Head On Photo Festival (Australia), Photo Espana (Spania), Recontres d’Arles (Franța), Unseen Photo Fair (Olanda) și multe altele.

Lista întreagă a evenimentelor, datele de desfășurare, precum și o descriere a fiecăruia poate fi accesată aici:

Photo Romania Festival își propune o “revoluție culturală” în 2014

Festivalul românesc de fotografie va avea loc în acest an între 16 şi 25 mai 2014 și se va afla la cea de-a patra ediţie, cea mai spectaculoasă de până acum. Pe lângă cele 40 de expoziţii naţionale şi internaţionale care vor fi prezentate la Cluj-Napoca în cadrul festivalului, alături de autorii acestora, în luna mai se dorește și lansarea celei mai mari Academii de Fotografie din România, care constă în workshop-uri dedicate atât amatorilor, cât și profesioniștilor, susținute de fotografi renumiți din țară și din străinătate.

Conform tradiției, Photo Romania Festival va reuni pe lângă domeniul fotografiei și concerte de muzică jazz, muzică clasică, concertul unei trupe de renume internațional, vernisaje speciale şi zile dedicate unor diferite arii de fotografie, toate acestea realizate cu scopul de a implica cât mai multe persoane într-o adevărată „revoluţie culturală”.

Fapte, compania organizatoare a Photo Romania Festival, a fost fondată la Cluj în 2006 și mai organizează Târgul de Cariere și festivalul Jazz in the Park.