Peste 600 de tineri clujeni se vor întrece în semifinala Olimpiadei CuGeT

de | | 3 Minute

Peste 600 de tineri clujeni se vor întrece în semifinala Olimpiadei CuGeT

  • 11 tineri au răspuns corect la toate cele 25 de întrebări
  • Olimpiada CuGeT, organizată de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, a ajuns la cea de-a doua ediție și are premii în valoare totală de 15.000 de lei

Peste 600 de tineri clujeni s-au calificat în semifinala Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, proiect organizat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Gradul de dificultate al întrebărilor a fost mai ridicat decât la prima ediție; cu toate acestea, 11 participanți au răspuns corect la toate întrebările, iar alți 46 au avut o singură greșeală.

Tinerii clujeni ne-au dovedit încă o dată că își doresc această competiție, care le satisface nevoia de a-și verifica cunoștințele nu doar la materii individuale, ci și la un nivel general, punându-i față în față cu toate lucrurile pe care ei le află citind, mergând la evenimente culturale și fiind mereu curioși de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Subiectele au fost mai provocatoare decât la prima ediție și ne bucură să avem atât de mulți calificați în semifinală”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Prima etapă a competiției s-a desfășurat săptămâna trecută, când participanții, împărțiți în trei categorii de vârstă, au primit 25 de întrebări de cultură generală, din domenii precum artă, sport, științele naturii, literatura română și universală sau geopolitică. Iată câteva dintre întrebările din chestionare: „Care este simbolul chimic pentru azot?”, „Ce este PokemonGo?”, „Care este identitatea secretă a lui Batman?” „Câte clape albe și negre are un pian clasic?”. Subiectele integrale, baremul de corectură și rezultatele pot fi consultate pe www.cuget.afacj.ro

Întrebările acestei ediții mi s-au părut dificile decât cele de anul trecut, dar domeniile au fost mai diverse și întrebările mai interesante. A fost o întrebare la care am stat mult să mă gândesc, dar în general nu au fost lucruri de care să nu fi auzit”, a declarat Răzvan Horhat, elev la Liceul Teoretic „Avram Iancu”, finalist al primei ediții CuGeT.

Toate cele 25 de licee participante la cea de-a doua ediție au reprezentanți în semifinală, iar topul școlilor este condus, la fel ca la prima ediție, de Liceul Teoretic „Avram Iancu” (122), urmat de Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” (72) și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (50). Grupa de vârstă 18-25 de ani va fi reprezentată în semifinală de 44 de concurenți; trei pătrimi dintre aceștia sunt studenți, majoritatea la Universitatea „Babeș Bolyai”.

Prima ediție CUGeT s-a desfășurat în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016 și a însemnat peste 7.500 de participanți, 22 de licee partenere și o finală televizată.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.
Partener principal: EXIMTUR, prin divizia EXIMTUR BUSINESS.
Desfășurat cu sprijinul Wörwag Pharma.
Parteneri oficiali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.
Co-producător: TVR Cluj.
Parteneri media: Transilvania Reporter, Sinteza, Radio Cluj , Zile și Nopți, Napoca FM, Radio Impuls, Ziua de Cluj, Monitorul de Cluj, InfoTrafic, Ziarul Făclia, Bună Ziua Cluj, Cluj Life, Transilvania Today, Cluj Today, AdMirror.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Mai multe informații despre CuGeT – aici
Mai multe informații despre AFA Cluj – aici