Peste 300 de tineri pot să învețe gratuit cum să-și conducă propria afacere

de | | < 1 Minute

Peste 300 de tineri pot să învețe gratuit cum să-și conducă propria afacere

Deoarece spiritul antreprenorial în România este scăzut, iar şomajul în rândul tinerilor ridicat, Asociația „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială” (PROIS-NV) derulează o serie de cursuri ce urmăresc încurajarea tinerilor în a-și deschide propria afacere.

Astfel, Asociația „Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială” (PROIS-NV) anunță începerea recrutării grupului țintă, tineri studenţi cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, în vederea lansării unor noi serii de cursuri gratuite în cadrul proiectului denumit NewBiz.

Asociația recomandă tinerilor să se înscrie la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor manageriale necesare dezvoltării unei afaceri: curs de antreprenoriat, leadership, manager resurse umane, manager de proiect.

„În următoarea perioadă peste 300 de tineri din regiunea de Nord-Vest a ţării pot beneficia de serviciile proiectului astfel încât aceştia să devină antreprenori de succes şi oameni dezirabili pentru o profesie, într-unul din domeniile: antreprenoriat, leadership, manager resurse umane sau manager de proiect”, spune Silviu Traian Ispas, director PROIS-NV.

Cei interesați de cursuri sunt așteptaţi zilnic între orele 9.00 și 17.00, la Centrul pentru Sprijinirea Afacerilor de pe strada Flueraşului nr. 3, Cluj-Napoca. Detalii despre documentele necesare înscrierii în grupul ţintă puteţi găsi pe www.prois-nv.ro. Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări și se vor finaliza cu diplome de absolvire.

Cursanţii vor beneficia şi de servicii intergrate de consiliere profesională în carieră și de sprijin în crearea unui plan de afaceri performant. În plus, tinerii vor avea acces la informaţii privind oportunităţile de finanţare destinate întreprinzătorilor.