Permis de conducere Cluj – cum îl schimbăm și ce trebuie să știm

de | | 2 Minute

Permis de conducere Cluj – programări online și acte eliberate la ghișeu

Pentru cei care vor să își schimbe permisul de conducere, acest lucru se poate face, mult mai ușor și mai convenabil, pe site-ul oficial DRPCIV. De aici, se poate face o programare ce va avea în vedere schimbarea permisului, dar numai dacă acesta este încă valabil. Pentru cei cu permisul expirat, ei trebuie să se prezinte la ghișeul Serviciului regim de permise și înmatriculări. Acesta este situat pe strada Albac. Aici, la ghișeul din partea dreaptă, se pot efectua înmatriculări și eliberări de permise de conducere.

Foto: Kőrősy Zoltàn

Acte necesare permis de Conducere Cluj

Pentru eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, este nevoie de următoarele acte:

  • cererea titularului (cerere tip ce se eliberează la ghișeu)
  • actul de identitate al titularului în original și copie, carte de rezidență, pașaport sau permis de ședere în cazul cetățenilor străini
  • dovada plății contravalorii permisului de conducere – 68 de lei (se poate achita în numerar la ghișeu)
  • permisul de conducere expirat sau deteriorat care necesită înlocuire
  • un document emis de o unitate medicală autorizate care atestă că titularul este apt medical pentru a conduce autoturisme. În cazul în care permisul a fost furat sau pierdut, trebuie completată o declarație tip la ghișeu.

Pentru alte situații în care permisul este eliberat, găsiți aici o listă completă cu actele necesare în fiecare situație. De asemenea, este necesar și să aveți un dosar tip plic pentru documentele de rigoare.

Program ghișeu

Serviciul regimului de permise și înmatriculări este deschis de luni până vineri, de la 08:30 până la 18:30. Acest program este valabil pentru cei ce vor să își elibereze permisul de conducere. Pentru eliberarea actelor necesare, programul ghișeului este de luni până vineri, de la 07:45 la 20:00. Pentru programul cu publicul în alte situații, precum și date de contact, vizitați site-ul Instituției Prefectului.

Așadar, puteți să vă faceți o programare online dacă aveți nevoie să vă schimbați permisul, dacă acesta este încă valabil. Acest lucru vă poate face tot procesul de eliberare al permisului mai ușor și vă ajută să economisiți niște timp. Cât privește celelalte situații, puteți obține toate actele și informațiile necesare la ghișeul menționat mai devreme, din cadrul Serviciului regim de permise și înmatriculări.