Perdele forestiere în Cluj – necesitate pentru drumuri și sol

de | | < 1 Minute

Perdele forestiere în Cluj, pe drumurile naționale

Deoarece nevoia de spațiu verde este un aspect esențial al mediului înconjurător, se solicită plantarea de perdele forestiere în Cluj. Acest proiect are în vedere înverzirea mai multor drumuri din județul Cluj.

Perdelele forestiere sunt foarte importante pentru orice drum circulat. Ele ajută la conservarea fertilității solului, controlul ecologic al bolilor și dăunătorilor, dar și protecția împotriva vântului puternic, secetei și inundațiilor. Astfel, deputatul clujean Horia Nasra i-a cerut Ministrului Apelor și Pădurilor să întocmească un raport cu privire la suprafața ce a fost plantată în ultimii doi ani și ce suprafață urmează să treacă prin acest proces în viitorul apropiat.Această chestiune este analizată în urma alocării, de către guvern, a unor fonduri pentru înființarea de astfel de perdele forestiere. Ministrul Apelor și Pădurilor a declarat, prin urmare, că în anul 2019 se urmărește continuarea acestor lucrări, iar în vizor sunt luate tronsoane de drum naționale. Printre acestea se află și DN1.

Plantarea de perdele forestiere în Cluj va fi, așadar, o inovație verde, benefică atât pentru mediu, dar și pentru drumuri. Se urmărește însănătoșirea pământurilor clujene, dar și crearea unui peisaj plăcut care să ne facă drumurile mai frumoase.

Photo by: jcomp / Freepik