Peditel Cluj: 1791

de | | < 1 Minute

Peditel Cluj: 1791

Incepand cu luna ianuarie a acestui an, o noua linie telefonica speciala a fost implementata in Cluj. Este vorba despre Peditel, primul serviciu de sfat medical de urgenta prin telefon, non stop, din Romania! Acesta este adresat tuturor parintilor clujeni care doresc sa ceara sfaturi medicale referitoare la copiii lor (copii cu varste intre 0 – 18 ani).

Astfel, apeland numarul scurt 1791, din orice retea de telefonie, la un tarif normal, parintii vor fi pusi in contact cu un medic pediatru de la Spitalul de Copii Cluj care ii va indruma si le va oferi un sfat medical adecvat situatiei care ii ingrijoreaza. Aceste indrumari nu au totusi rol de diagnostic, ci sunt cai dezirabile de urmat pana la un consult efectiv cu medicul de familie sau medicul pediatru.

Folosirea acestui serviciu medical telefonic nu doar ca ar reduce aglomeratia de la Urgente, dar ar imbunatati si calitatea si eficienta ingrijirii oferite copiilor de catre parinti, caci acestia ar actiona mai in cunostinta de cauza, la indrumarea unui medic specializat in domeniu.

Peditel Cluj 1791 este disponibil datorita proiectului anual ,,Zambet de Copil. Copilaria NU e la Spital”, initiat si dezvoltat de Fundatia Parinti din Romania, filiala Parinti Clujeni. Deocamdata finantarea se face din fonduri private, insa membrii organizatiei spera ca incepand cu anul viitor, un sprijin financiar pentru proiect sa vina si din partea autoritatilor locale. 

Contact:

Telefon: 1791
Mail: [email protected]
Facebook: facebook.com/peditel.ro

peditel cluj 1791