Clujenii au făcut cunoștință cu Paul

de | | 4 Minute

Clujenii au făcut cunoștință cu Paul

Era una din acele zile, când ești pe fugă, apar de ici-colo tot felul de urgențe, nu-ți faci timp nici să bei apă și apoi conștientizezi panicat că vei întârzia. În starea aceasta ajungeam la Paul, fără a știi prea bine la ce să mă aștept.

Să vă spun drept, nu sunt vreo gurmandă. De fapt, sunt parte din ceva grup restrâns de persoane care se raportează la mâncare ca la un mijloc de supraviețuire și atât. Poate tocmai de aceea privesc oarecum fascinată fascinația altora pentru mâncărurile bine gătite, pentru rețete delicioase și secrete, pentru felurite feluri de mâncare, pentru răbdarea de a le prepara și răbdarea de a le savura. Uneori, mă cuprinde o ușoară invidie.

Mi se întâmpla și acolo, la Paul. Speram ca a doua cafea a zilei, pe care o beam fără prea multe mustrări de conștiință acum, să își facă resimțite efectele. Știam despre Paul că este un brand franțuzesc, un lanț de brutării sau patiserii, care s-a deschis foarte recent și la Cluj.

Lanţul de brutării Paul a deschis o nouă locaţie în Cluj-Napoca

Zâmbesc, îmi place numele și familiaritatea care vine cu el. Îmi plac și oamenii din încăpere. Încep să mă liniștesc, să îmi chiar savurez cafeaua primită, să privesc în jur. Decorul, cu mobilier din lemn, cu scaune confortabile, într-un stil rustic și elegant deopotrivă, alături de ambianța plăcută și calmă, te învăluie și te deconectează puțin de la agitația specifică unui mall.

Până una-alta, pe masă au apărut niște ,,mici bucurii”, cum le-am spus noi atunci, dar multe: quiche-uri, croissante și sandwich-uri. Cum nu simțeam că mi-era foame, încă, am aflat mai multe: lanțul de brutării franțuzești Paul a ajuns în România în anul 2008 – acest lucru având loc după mai bine de 125 de ani (!!) de la lansare. La ora actuală există 14 astfel de locații în țară, dintre care 12 sunt în București, una în Ploiești și, cea mai recent deschisă, la Cluj, în incinta Polus Center (intrarea 4, chiar lângă Cinema City).

Brutaria Paul patiserie Cluj Polus Center (1)

Ce-am testat? Uite-așa:

  • quiche-uri: cu spanac și somon, cu bacon, cu ciuperci
  • croissante cu brânză de capră, roșii dezhidratate și rucola
  • diverse feluri de sandwich-uri
  • deserturi: macarons, eclere și tarte.

Nu vă închipuiți că aș fi știut eu ce-am gustat imediat, cu excepția ingredientelor evidente, rămân o habarnistă. Dar aveam colege drăguțe la masă 🙂
Concluzia personală? Mă voi reîntoarce la Paul pentru quiche-uri, oridecare / la orice oră, și pentru croissantele cu zmeură și cremă (în principiu pentru că nu-mi plac dulciurile, dar acestea le-aș putea savura oricând!)

Brutaria Paul patiserie Cluj Polus Center (1)

În rest, găsim la Paul o gamă diversificată de produse preparate după reţete tradiţionale franţuzeşti. Din meniu fac parte produse de viennoiserie, oferte pentru micul dejun, prânz, gustări uşoare, deserturi precum macarons, eclere cu vanilie, ciocolată şi cafea, Moelleux aux Chocolat, Tartelettes şi alte delicii plus o gamă diversificată de pâini.

Mai multe informaţii despre brutării, produse şi oferte găsiţi pe paginile de Facebook şi Instagram ale Paul România.

Brutaria Paul patiserie Cluj Polus Center (1)

Despre Paul 

„Paul este un brand franţuzesc din ce în ce mai iubit în România, iar noi facem toate eforturile pentru a ajunge cât mai aproape de clienții noștri, prin dezvoltarea rețelei la nivel local şi diversificarea gamei de produse. Încercăm să aducem în cât mai multe oraşe din România filosofia brandului Paul și conceptul „L’art de vivre à la française”, cu accent pe experiențe pline de stil și rafinament pentru consumatori. Ne bucurăm să fim prezenți de anul acesta în Cluj și sperăm că Paul își va găsi mulți fani aici”, a declarat Monica Eftimie, Chief Marketing Officer, Paul România.

Cu o tradiție de peste 125 de ani Paul defineşte arta brutăriei franțuzeşti, fiind renumit pentru rafinamentul şi calitatea produselor sale servite zilnic în cele peste 500 de brutării deschise în întreaga lume.

Istoria Paul începe în 1889, cu o brutărie şi patiserie franţuzească de familie. Produsele Paul transmit consumatorilor din întreaga lume acel „art de vivre” franţuzesc: gourmet şi sofisticat, dar în acelaşi timp tradiţional şi atemporal. Alături de pasiunea pentru pâinea franţuzească, reţetele unice cu ingrediente atent selecţionate sunt elementele care constituie identitatea mărcii Paul.

În România, lanțul de brutării Paul este prezent începând cu anul 2008 şi deține până în momentul de față 14 brutării în 3 oraşe. Acestea se găsesc în Bucureşti (Dorobanţi, la Universitate, în Afi Palace Cotroceni, Băneasa Shopping City, Piața Romană, Mall Promenada, Mega Mall), în Ploieşti (Ploieşti Shopping City) şi în Cluj (Polus Center). În Bucureşti există şi locaţii de tip chariot amplasate în Bucureşti Mall, Plaza România, Băneasa Shopping City, Mega Mall şi Sun Plaza.