60 de ani de activitate pentru păstrătorii folclorului românesc: La Mulți Ani, Mărțișorul!

de | | 3 Minute

60 de ani de activitate pentru păstrătorii folclorului românesc: La Mulți Ani, Mărțișorul!

„Mărţişorul a luat naştere nu dintr-o decizie oficială sau în urma unui plan de acțiuni, ci firesc, ca orice faptă bună” – Laurențiu Hodorog

În urmă cu 60 de ani, în anul 1957, lua naștere Ansamblul Folcloric Studențesc Mărțișorul. Acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, îndrăgitul ansamblu folcloric va încânta publicul clujean cu un spectacol aniversar, menit să marcheze zeci de ani de activitate artistică neîntreruptă!

pastratorii folclorului romanesc martisorul cluj (5)

Spectacolul aniversar va avea loc sâmbătă, 9 decembrie 2017, începând cu ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenților, reunind generații de artiști care s-au lansat și au evoluat de-a lungul timpului în cadrul ansamblului. Artiști consacrați de muzică populară vor urca pe scenă, iar evenimentul va culmina, desigur, cu un spectacol extraordinar al Ansamblului Folcloric Studențesc Mărțișorul.

Pe scenă vor urca: Dumitru Fărcaș, Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Gheorghe Turda, Vlăduța Lupău, precum și artiști din mai multe generații care și-au început cariera sau au susținut concerte în cadrul Mărțișorului. Prezentatorul evenimentului aniversar va fi îndrăgitul interpret de muzică populară Marius Ciprian Pop. Intrarea la eveniment este liberă!

Păstrătorii folclorului autentic românesc sunt tineri și studenți ai centrului universitar clujean care îndrăgesc folclorul și fac din iubirea lor pentru acesta o misiune de a-l conserva și a-l valorifica. Cu un bogat repertoriu de cântece, suite și jocuri populare românești din majoritatea regiunilor etnografice din țară, în spectacolele Mărțișorului predomină adesea momentele folclorice specifice Ardealului.

Activitatea folclorică a Mărțișorului nu se rezumă însă la nivel național, căci ansamblul participă anual la numeroase concursuri și festivaluri internaționale, în cadrul cărora promovează România și reprezintă Clujul într-un mod autentic și profesional, obținând numeroase premii și diplome de excelență.

pastratorii folclorului romanesc martisorul cluj (19) lalalala

Le mulțumim pe această cale pentru frumoasa imagine pe care o aduc Clujului, Transilvaniei și întregii țări și pentru energia și entuziasmul cu care pun în valoare folclorul românesc.

La Mulți Ani, Mărțișorul!

Organizatorii evenimentului:  Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Ansamblul Folcloric ”Mărțișorul”.