Passport for a Dream | Street Food Festival Christmas Goodies 2016

de | | 3 Minute

Passport for a Dream | Street Food Festival Christmas Goodies 2016

Street Food Festival Christmas Goodies vă face în acest an poftă de bine și vă propune un schimb inedit de cadouri. Evenimentul ce se va desfășura în perioada 12 – 18 decembrie pe Strada Potaissa provoacă toți gurmanzii, și nu numai, să se alăture unei cauze impresionante care va transforma Crăciunul pentru un grup de copii talentați de la Centrul Creștin Something New. Pe lângă mâncarea delicioasă, participanții vor avea parte și de standuri cu cadouri de Crăciun pentru cei dragi în cadrul Gifts Boutique. Această zonă din festival va găzdui și povestea Centrului Creștin Something New, un loc unde copiii creativi cu o situație precară își dezvoltă zi de zi talentul.

Acțiunea ‘Tis the Season to be Kind – Passport for a Dream va avea în prim plan 22 de suflete creative cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, care din păcate sunt afectați de o situație materială precară.

Conform studiilor recente din domeniu, abandonul școlar în România este o problemă acută datorată în principal situației economice precare, mediului familial dezorganizat și exodului părinților în străinătate. Fenomenul în sine nu afectează doar individul în cauză, ci are efecte negative asupra întregii societăți. Din acest motiv, Organizația Creștină Something New a dezvoltat de-a lungul timpului un proiect ambițios care luptă pentru acești copii.

Prin intermediul unui parteneriat activ cu școlile din Cluj-Napoca, reprezentanții organizației sunt informați în permanență cu privire la situațiile copiilor cu probleme sociale care au abilități creative. Aceștia din urmă sunt mai apoi incluși într-un program “after-school” special gândit, program ce oferă suport educativ de excelență cu ajutorul personalului calificat și al voluntarilor premianți ai facultăților din Cluj-Napoca. Aceștia învață să confecționeze decorațiuni care se dovedesc a fi mici opere de artă, să cânte la instrumente muzicale, își dezvoltă pasiunea pentru literatură și participă la competiții naționale de matematică.

Ne dorim ca prin intermediul copiilor și al coordonatorilor de la centru să transmitem energie pozitivă. În fiecare zi sperăm și tânjim să putem fi cu adevărat „Something New”, prin tot ceea ce facem. Vă mulțumim pentru încrederea acordată!” – Lidia Vulea – fondator Centrul Creștin Something New.

Pozitivismul și perseverența i-a ajutat pe acești copii să își dezvolte talente impresionante și să nu uite să viseze la ceea ce îi face fericiți. Toate aceste vise au fost atent așternute de-a lungul timpului în pașapoartele speciale. În luna Decembrie, dorințele din aceste pașapoarte vor prinde viață. Cei care vor să cunoască poveștile celor 22 de copii și să îndeplinească visele din pașapoarte sunt invitați să acceseze pagina campaniei.

Anul acesta puteți chiar și voi să fiți Moș Crăciun pentru unul din cei 22 de copii de la Centrul Creștin Something New. Și, pentru că orice faptă bună merită răsplătită, ne-am gândit să vă propunem un schimb inedit de cadouri. Astfel, toți cei care vor decide să ajute la îndeplinirea celor 22 de vise vor primi un cadou extrem de special, o decorațiune hand-made de Crăciun realizată de însuși proprietarul pașaportului.

Adiacent acestei acțiuni, toți cei prezenți în festival se vor putea implica în această campanie și vor putea asigura copiilor o masă gătită de vendorii din festival, prin achiziționarea unui meniu aflat la un preț special. Așadar, vă invităm să cunoașteți poveștile impresionante ale acestor copii și să ne ajutați să le transformăm sărbătoarea Crăciunului într-una plină de speranță și bucurie.

Nely Borza, Project Manager Street Food Festival Christmas Goodies

Toți cei interesați de această campanie și de evenimentul Street Food Festival Christmas Goodies sunt invitați să acceseze website-ul acesteia, unde vor regăsi toate informațiile necesare.

Despre Street Food Festival

Street Food Festival Christmas Goodies se va desfășura în perioada 12 – 18 Decembrie 2016 și va aduce pe Strada Potaissa din Cluj-Napoca cele mai delicioase preparate alături de multe surprize și cadouri de Crăciun. Arome puternice de scorțișoară și parfumul vinului fiert cu siguranță îi vor ajuta pe toți cei prezenți să intre în atmosfera zilelor de sărbătoare în care vedeta va rămâne cu siguranță bucătăria street-food. De asemenea, pentru o experiență culinară desăvârșită, gurmanzii vor putea savura și multe alte surprize pregătite de vendorii prezenți în festival printre care cadouri și suveniruri speciale de Crăciun.

Street Food Festival Christmas Goodies (12 – 18 Decembrie 2016) este un eveniment realizat de Agenția Why Not, prezentat de Kaufland România și promovat de Magic FM, cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca.