Parcul „Pădurea Clujenilor” se apropie de finalizare: tiroliană, grădină urbană, facilități sportive și zone de recreere

de | | 2 Minute

Parcul „Pădurea Clujenilor” se apropie de finalizare

Parcul „Pădurea Clujenilor” (Parcul Tineretului) se apropie de finalizare. O tiroliană și o grădină urbană vor completa dotările și facilitățile standard. La începutul lunii septembrie, stadiul lucrărilor ajungea la 80%, proiectul având ca termen de finalizare luna noiembrie 2021. 

Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor este unul dintre proiectele de amploare ce vizează dimensiunea verde din Cluj-Napoca. Parcul este situat pe Bulevardul Muncii și va oferi clujenilor o nouă zonă de agrement și de petrecere a timpului liber. În acest moment, lucrările sunt realizate în proporție de 80%, termenul de finalizare fiind luna noiembrie.

Parcul Padurea Clujenilor 1

Până acum au fost plantați peste 1500 arbori și peste 30.000 puieți pentru crearea unor zone verzi cu amenajări specifice parcurilor. Cu o suprafață de peste 21 ha, mai mare decât cea a Parcului Central „Simion Bărnuțiu”, Pădurea Clujenilor va oferi vizitatorilor zone de recreere pentru timpul liber, un punct de belvedere, facilități sportive, mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, locuri de parcare, iluminat public și alte dotări specifice.

Parcul Padurea Clujenilor 2

Pe lângă acestea, Parcul Tineretului va oferi și posibilități atipice de agrement prin realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de aproximativ 200 m lungime. Totodată, se va amenaja o grădină urbană pe o suprafață de 4517 mp care să vină în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător, fiind un spațiu de exploatare și experimentare.

Parcul Padurea Clujenilor 5

Amenajarea de noi spații verzi reprezintă o prioritate a municipalității. Până în 2030 ne-am propus plantarea a peste 100.000 arbori, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, crearea și extinderea zonelor verzi în oraș – 190 ha și amenajarea de coridoare verzi-albastre în concordanță cu direcția verde europeană.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os – 4.2.


Comunicat – Agenda primarului
Fotografii: Facebook Emil Boc

Parcul Padurea Clujenilor 4

Parcul Padurea Clujenilor 6