Parcul Observator, un nou parc în cartierul Zorilor

de | | < 1 Minute

Parcul Observator

La începutul anului, pe 8 ianuarie, forma finală a proiectului de amenajare pentru Parcul Observator, în cartierul Zorilor, a fost aprobată în Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism

Parcul Observator va avea o suprafață de 1,2 ha și va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și de petrecere a timpului liber. Va fi amenajat un loc de joacă pentru copii, o zonă de recreere pentru seniori, o zonă de fitness în aer liber, vor fi instalate mese de șah și fântâni arteziene, vor exista facilități pentru cicliști și se vor amenaja zone de promenadă.

Plantările de arbori și arbuști se vor realiza într-o proporție de 40% din suprafața totală care urmează a fi modernizată. Amenajarea viitorului parc presupune plantarea a peste 180 de arbori și a peste 240 de arbuști, pe lângă cei existenți deja.

Sistemul de irigație prevăzut în proiect va reduce costurile de întreținere și va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă. Aleile vor fi amenajate din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului. Sistemul de iluminat LED prevăzut va dispune de sistem de telegestiune.

La Cluj-Napoca, în acest moment se află în derulare, în diferite stadii de implementare, proiecte pentru parcuri și zone de agrement care vizează o suprafață de peste 140 ha. Parcul Observator este o reafirmare a direcției generale de dezvoltare a municipiului nostru, una similară cu cea a orașelor europene: „Verde. Digital. Rezilient”.


Sursa video: ArhiBOX
Comunicat de presă
Emil Boc – Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca