Parcul Feroviarilor și malurile Someșului: a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor

de | | 2 Minute
Clujul Verde: A fost semnat contractul de execuție pentru Parcul Feroviarilor

A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor de „Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor”. Momentan, finanțarea va fi asigurată din bugetul local, urmând ca, după deschiderea liniilor de finanțare europeană, să fie accesată și finanțare din fonduri comunitare.

Parcul Feroviarilor 2021 - amenajare (6)

Spațiul propus spre modernizare cuprinde Parcul Feroviarilor, strada Parcul Feroviarilor și malurile râului Someș și presupune realizarea a patru obiective:
– Revitalizarea Parcului Feroviarilor – 53.457 mp: reconfigurarea aleilor, construirea de pavilioane, realizarea sistemelor de irigații, modernizarea iluminatului public, instalarea de mobilier urban modern;
– Amenajarea străzii Parcul Feroviarilor – 8.496 mp – de asemenea, pe str. Feroviarilor nr. 2 este în stadiu de pregătire avansată proiectul unei creșe;
– Amenajarea malurilor râului Someș;
– Realizare pasarele pietonale peste râul Someș.

Parcul Feroviarilor 2021 - amenajare (4)

Propunerea de amenajare a Parcului Feroviarilor va oferi clujenilor un nou spațiu verde de calitate. Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice atât pentru floră cât și pentru faună temporară. Reamenajarea integrală a suprafeței parcului și a zonelor adiacente cuprinde:
– suplimentarea vegetației existente cu noi plantări de arbori și arbuști, cu vegetație specifică zonelor umede, cu soiuri autohtone existente de-a lungul cursului Râului Someș Mic și
– executarea lucrărilor de modernizare a zonei urbane: alei pietonale, mobilier urban, iluminat public, dotări de agrement, recreere și sport precum și podețe pietonale.

Parcul Feroviarilor 2021 - amenajare (3)

Durata lucrărilor este de 20 de luni de la momentul emiterii ordinului de începere. Valoarea proiectului este 36.974.045,91 lei fără TVA, executantul fiind asocierea NORD CONFOREST (Leader), ECO GARDEN CONSTRUCT SRL.

Sursă: Primăria Cluj-Napoca / Emil Boc
Imaginile reprezintă simulări din cadrul proiectului de amenajare a zonei.
Detalii despre cele 4 obiective de modernizare puteți găsi pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.