Parcul culorilor la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca

de | | 3 Minute

Peste 150 de elevi de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca vor beneficia de educație ecologică și un spațiu verde special creat pentru ei prin intermediul proiectului Parcul culorilor.

Scopul proiectului este amenajarea și reabilitarea spațiului verde din incinta liceului, precum și educația ecologică a elevilor.

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca este prima școală din România pentru elevi cu deficiență de vedere, în anul 2015 sărbătorind 115 ani de la înființare. Peste 150 de elevi, copii și tineri cu dizabilități vizuale studiază aici, aceștia având vârste cuprinse între 3 și 20 de ani și fiind fie nevăzători, fie cu vedere slabă, copii cu surdocecitate sau deficiențe senzoriale multiple. Viziunea și misiunea școlii este de a-i pregăti pe acești elevi pentru o trecere cu succes prin provocările vieții și de a le oferi oportunități pentru incluziunea socială și profesională.

parcul culorilor infografic

Proiectul Parcul culorilor se va desfășura în perioada aprilie-iunie 2016 și va viza următoarele obiective:

•Reabilitarea și amenajarea parcului din incinta Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca.

•Creșterea gradului de educație ecologică a 152 de copii.

•Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 152 copii și 90 adulți.

•Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 200 persoane din comunitatea clujeană într-o perioadă de 4 luni (Aprilie – Iulie 2016).

În urma implementării proiectului, spațiile verzi amenajate vor fi îngrijite chiar elevi, prin rotație, sub coordonarea profesorilor și a diriginților. Activitățile de educație ecologică vor avea continuitate și pe parcursul anilor următori.

Cum va arăta curtea Liceului Special pentru Deficienți de Vedere după amenajare:

parcul culorilor cluj

Asociația Inceptus România este cea care a fost selectată de către Fundația pentru Parteneriat să realizeze un proiect în cadrul programului „Spații Verzi”, componentă a programul „Spații Verzi Urbane”, finanțat de MOL România. Proiectul Parcul culorilor are ca și susținători firma de formare profesională și consultanță Metodica, agenția de marketing Biz Marketing și magazinul online pentru copii www.pingsipong.ro .

Despre Asociația Inceptus România

Scopul Asociației Inceptus România este de a participa la dezvoltarea sustenabilă a comunității, prin implementarea de proiecte, precum și de creștere a capacității mediului organizaţional în accesarea de programe de finanţare nerambursabilă. De asemenea între obiectivele organizaţiei se numără şi activităţi orientate spre protecţia mediului şi promovarea importanţei protecţiei mediului în toate mediile sociale, inclusiv la nivelul copiilor.

Despre Programul Spații Verzi

Programul Spaţii Verzi finanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat încurajează organizarea activităților de educație ecologică, a acţiunilor creative și interactive menite să stârnească interesul membrilor comunităților locale şi să îi determine să se implice în activități din domeniul protecției mediului. În cadrul componentei Spaţii Verzi Urbane sunt finanțate proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe înverzite pe lângă desfăşurarea activităţilor de educaţie ecologică în rândul comunităţilor locale. Proiectele finanțate prin această componentă pot fi implementate de ONG-uri în parteneriat cu organizații, instituții publice.

parcul culorilor infografic