5 panouri care indică timpul de sosire a mijloacelor de transport în comun în stațiile clujene

de | | 2 Minute

5 panouri care indică timpul de sosire a mijloacelor de transport în comun în stațiile clujene

Când nu aleargă de ici-colo, omul modern așteaptă. Iar într-un oraș în plină expansiune cum e Clujul, timpii de așteptare pot crea reale anxietăți și tensiuni „în aer”, contribuind la agitația urbană, fie ea și una mută.

Așa că e util să știi cât mai ai de așteptat, mai ales când vine vorba de mijloacele de transport în comun, de care depindem atât de mulți dintre noi. Ajungem la timp la întâlnire, la locul de muncă, la difuzarea celui mai recent episod din serialul nostru preferat?

Ca parte din programul de ticketing, început de Compania de Transport Public și Primăria Cluj-Napoca, proiectul de amplasare a panourilor informative în stațiile de transport în comun din Cluj e pe roate.

Astfel, cum probabil mulți dintre voi ați observat deja, au fost amplasate 5 panouri care indică timpul estimat rămas până la sosirea în stație a mijloacelor de transport în comun.

Panouri care indică timpul de sosire

Momentan pot fi regăsite aici:

– stația Victoria (vizavi de Sora) – deservește liniile: 1, 6, 7, 25, 24, 24B, 25N, 30, 52;
– stația Opera – deservește liniile: 20, 21, 35, 40, 46, 46B, 50, 50L, M13, M16;
– stația Mărăști (Piața Mărăști) – deservește liniile: 4, 5, 6, 7, 25, 8, 8L, 24, 24B, 25N, 30, 47;
– stația Crinului (Piața Mărăști spre centru) – deservește liniile: 4, 5, 6, 7, 8, 8L, 24,24B, 30, 46B, 47;
– stația Central – deservește liniile: 3, 4, 5, 9, 19, 22, 29, 32B, 35, 42.

Conform Biroului Mass Media al Primăriei, până la mijlocul lunii septembrie, alte 15 stații clujene vor fi echipate cu astfel de panouri informative. Este vorba despre stația Taberei (Billa), Grădini Mănăștur (sens spre Calea Florești), Spitalul de Copii (sens spre Mănăștur), Calea Moților (sens spre centru), Biserica Sf. Petru (sens spre Mărăști), Spitalul de Recuperare Nord (sens spre Mănăștur), Observatorului Nord, Silviu Dragomir (Calea Turzii sens spre Zorilor), Piața Cipariu Sud (str. C. Brâncuși sens spre Alverna), Brancoveanu Est (str. C. Brâncuși spre centru), Complexul Tempus Sud (str. Bună Ziua sens spre oraș), Vitacom Sud (str. Bună Ziua sens spre oraș), Trifoiului Sud (str. Bună Ziua sens spre oraș), Sinterom Nord (B-dul Muncii spre oraș) și stația Vama Chinteni.

„Pe această cale, urmărim să ajutăm cetățenii care folosesc transportul în comun cu informații utile în timp real, care privesc programul autobuzelor și troleibuzelor”, a declarat primarul Emil Boc.

Totodată, până la finalul lunii iulie, un total de 86 de stații multifuncționale vor fi echipate cu harta rețelei de transport public din Cluj-Napoca.

Sursă info & foto: Emil Boc