Primul festival din România care folosește doar pahare reutilizabile: Jazz in the Park

de | | 2 Minute

If lost return to the park… de data aceasta, cu paharul!

Jazz in the Park a devenit primul festival din România care folosește doar pahare reutilizabile. Festivalul se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 21 iunie – 1 iulie 2018. Pe lângă muzica live de calitate și numeroase activități recreative care transformă Parcul Central, Plaja Grigorescu, Muzeul de Artă sau Pata Rât în spații de întâlnire pentru clujenii care iubesc muzica, de anul acesta Jazz in the Park și-a propus să facă încă un pas înainte în grija pentru aceste spații ale Clujului, pentru mediul înconjurător în general.

În contextul în care România are a doua cea mai slabă rată de reciclare din Europa și producem aproape 6 milioane de tone de deșeuri / an (detalii aici), vestea e mai mult decât binevenită.

Cum funcționează? 

Paharele cu deja îndrăgita inscripție If lost return to the park sunt disponibile în cadrul festivalului, la baruri. Fiecare participant va achita 3 lei pentru paharul primit, acesta putând fi refolosit de mai multe ori. La final de zi sau la final de festival, paharul poate fi dus acasă sau returnat (în acest caz, primindu-se contravaloarea lui).

Rugămintea organizatorilor este ca participanții să nu arunce paharele la coșul de gunoi și să nu le abandoneze prin parc. Acestea pot fi:

  • returnate la punctele de retur – se primește înapoi contravaloarea lor (3 lei / pahar).
  • lăsate la voluntarii Jazz in the Park, la barurile din cadrul festivalului sau la InfoPoint (în aceste cazuri nu se primește contravaloarea paharelor).
  • luate acasă, ca amintire.

Cele trei puncte de retur pentru paharele Jazz in the Park:

  • în Parcul Central, lângă barul UAD și lângă barul de la scena principală;
  • pe malul Someșului, lângă bar;
  • la Muzeul de Artă, lângă bar.

Așadar, avem primul festival din țară care ne încurajează să nu mai facem risipă cu paharele, să nu le transformăm în deșeuri, ci să le refolosim, returnăm sau să le păstrăm.

Cea de-a șasea ediție a festivalului Jazz in the Park începe pe 21 iunie 2018. Timp de 11 zile sute de muzicieni vor concerta la Cluj în diverse locuri din oraș: la Opera Maghiară (în 21 iunie), în curtea Muzeului de Artă (din 22 iunie și până în 27 iunie inclusiv), pe malul Someșului (22-24 iunie), în stradă – pe b­­ulevardul Eroilor și în fața Casei Matei Corvin (luni, 25 iunie), la Pata Rât (marți, 26 iunie), în Parcul Central (de joi 28 iunie și până duminică, 1 iulie).