O pădure de pin silvestru s-a născut la Iclod, județul Cluj, în decembrie 2021

de | | 2 Minute

Plantăm fapte bune în România a plantat 15.000 de puieți la Iclod, județul Cluj

O pădure de pin silvestru s-a născut la Iclod, în decembrie 2021, cu sprijinul inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România. 15.000 de puieți au fost plantați pe o suprafață de 3 hectare, luând astfel naștere o nouă plantație pe care o vom monitoriza și îngriji până la stadiul de masiv.

Plantăm fapte bune în România a ajuns la Iclod datorită tinerilor din comună, care au văzut un anunț în care inițiativa căuta primării interesate de astfel de acțiuni în județul Cluj și au dorit ca Iclod să
răspundă pozitiv. Tinerii au obținut ok-ul primăriei locale dar, din păcate, plantarea s-a desfășurat fără voluntari, din cauza reglementărilor în vigoare pe timp de pandemie.

„Locul voluntarilor a fost luat anul acesta de muncitorii unei firme de împăduriri. Sperăm ca anul viitor să reușim să organizăm măcar o acțiune cu voluntari la Cluj. Ne e dor de bucuria plantărilor cu voluntari”, povestește Alina Chiriac, voluntar coordonator județean Cluj Plantăm fapte bune în România.

Padure de pin silvestru la Iclod 2

Partenerii naționali ai inițiativei sunt: OMV Petrom, Unilever, Bergenbier, JYSK și Dedeman. Alături de ei, se implică financiar: FAN Courier, Nuclearelectrica, Rehau, Rompetrol și SIXT.
Partenerii locali sunt: FreeNow, Fortech, MassMutual România, Marionnaud Paris, Nivea și Yardi.
Partener instituțional este Primăria Iclod.

Plantăm fapte bune în România încheie, așadar, un sezon și un an cu rezultate remarcabile, în ciuda contextului care a ținut voluntarii departe de acțiuni și le mulțumește partenerilor pentru încredere și sprijin. În speranța că 2022 va fi din nou an al voluntariatului, îi așteaptă să fie alături și pe viitor.


Comunicat de presă