Pachetul Piano la Festivalul Enescu | Un cadou pentru iubitorii muzicii clasice

de | | 2 Minute

Pachetul Piano | Un cadou pentru iubitorii muzicii clasice la Festivalul Enescu

Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască peste exact 2 săptămâni, în perioada 4-14 septembrie, o nouă ediție-extensie a Festivalului Enescu, care va reuni 6 recitaluri și concerte de gală susținute de artiști și ansambluri de talie mondială. Evenimentul proiectează la Cluj-Napoca magia, anvergura și emulația celui mai important demers cultural din România – Festivalul George Enescu – unul dintre primele 3 festivaluri de muzică clasică din lume și un adevărat brand de țară, desfășurat sub înaltul patronaj al Președinției României.

Pachetul de concerte “PIANO” – un cadou pentru melomani

În preajma zilei de naștere a marelui compozitor George Enescu, organizatorii oferă un cadou publicului clujean consumator de muzică de calitate, astfel lansează un pachet special la recitalurile susținute de Elisabeth Leonskaja și Nobuyuki Tsujii. Din dorința de a facilita accesul la aceste mari nume ale muzicii clasice, melomanii pot opta acum să își achiziționeze pachetul “Piano”, care îi alătură pe cei 2 mari artiști într-un bilet comun, la un preț special.

Recitalurile unice incluse în pachet prezintă măiestria și sensibilitatea a doi artiști de renume internațional, care au uimit spectatorii din sălile de spectacole din toată lumea: Elisabeth Leonskaja, una dintre marile pianiste ale timpurilor noastre și Nobuyuki Tsujii, un remarcabil pianist japonez, nevăzător din naștere, care a devenit un artist-reper în muzica clasică mondială.
Festivalul Enescu

Elisabeth Leonskaja – 10 septembrie, Sala Auditorium Maximum

Legendară pianistă de origine georgiană, Elisabeth Leonskaja este o prezență cunoscută publicului bucureștean, însă la Cluj-Napoca vine pentru prima dată. „Cu Concursul Enescu a început cariera mea”, avea să declare în mai multe interviuri, concurs pe care l-a câștigat când era studentă. Este considerată „ultima mare doamnă a școlii ruse” și a fost apropiata legendarului Sviatoslav Richter, alături de care a și cântat. Cu o carieră impresionantă, cu premii și concerte în întreaga lume, este renumită pentru rigoarea interpretării și pentru franchețea ei.

Nobuyuki Tsujii – 14 septembrie, Sala Auditorium Maximum

Pianist și compozitor, Nobuyuki Tsujii este nevăzător din naștere. Devenit un simbol în țara sa, Japonia, Nobuyuki Tsujii a câștigat rapid notoritetate în întreaga lume, datorită talentului său muzical și a tehnicilor unice de învățare a muzicii și de a o interpreta alături de renumite orchestre. The Observer îl descrie drept „definiția virtuozității”. Nobuyuki Tsujii spune că pianul este o extensie a corpului său.

Festivalul George Enescu

Pachetul “Piano” se poate achiziționa de aici și aici. Biletele individuale pot fi cumpărate în continuare de pe platformele Iabilet.ro, eventim.ro, dar și din rețelele de magazine fizice. Festivalul Enescu de la Cluj-Napoca este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Evenimentul este cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și AFCN
Parteneri: Filarmonica de Stat Transilvania, Universitatea Babeș-Bolyai Romgaz, Farmec.
***
Comunicat de presă