ORAȘUL COMOARĂ, spectacolul despre piața imobiliară, în turneu în cartierele clujene

de | | 2 Minute

ORAȘUL COMOARĂ în turneu în cartierele clujene

În luna mai, Reactor ajunge mai aproape de clujeni! Cel mai nou spectacol Reactor, Orașul comoară, regizat de David Schwartz, dramaturgia Petro Ionescu, pornește într-un mini-turneu prin Cluj-Napoca, din Iris până în Mănăștur.

Programul turneului prin cartiere

  • Iris – 11 mai, ora 19:00 @ NON Centru de Arte Performative
  • Grigorescu – 25 mai, ora 19:00 @ Sala Radio
  • Mănăștur – 26 mai, ora 18:00 @ Cinema Dacia (sala mică)

Un spectacol care vorbește în primul rând despre Cluj și locuitorii lui devine astfel mai accesibil, atât prin micșorarea distanței față de locuitorii din diferite cartiere, cât și prin gratuitatea participării, care se face pe baza achiziționării unui bilet cu valoare 0.

O radiografie a orașului pe ritm de stand-up

O radiografie pe ritm de stand-up despre strălucire, speculații imobiliare și prețul ascuns al progresului, Orașul comoară scormonește prin strălucirea de cinci stele a Clujului și se întreabă: cine plătește nota? Cu multă ironie, spectacolul explorează cum fostele platforme industriale devin cartiere de lux, cum terenurile sunt vânate ca aurul și cum, în spatele fațadei de „oraș smart”, spațiul public dispare.

Într-un oraș unde metrul pătrat are cel mai ridicat preț din țară, iar dezvoltatorii imobiliari par noii creatori de lume, omul de rând nu își mai găsește locul. „Orașul magnet”, „orașul de cinci stele”, „orașul smart”, „orașul comoară” sunt doar câteva dintre superlativele Clujului, prilej de laudă, dar și de critică din partea celor tot mai afectați de dinamica pieții imobiliare.

Între promisiuni de progres și realitatea scumpirilor sufocante, Orașul comoară e o călătorie prin procesul urbanizării accelerate, cu umor, energie și, poate, un strop de nostalgie.

Spectacolul face parte din proiectul Orașul comoară – studii performative, care are ca scop explorarea dinamicilor din orașul Cluj-Napoca, având în vedere felul în care acesta s-a dezvoltat și modificat de-a lungul timpului, urmărind schimbările ce țin de piața imobiliară și impactul asupra locuitorilor din diferite clase sociale.

Orasul comoara in cartiere

ORAȘUL COMOARĂ

Regia: David Schwartz
Dramaturgia: Petro Ionescu
Scenografia: Mihai Păcurar
Coregrafia: Dominik M. Iabloncic
Muzica și Sound Design: Mara Solomon
Asistență regie: Roxana Țentea
Sunet și lumini: Cătălin Filip și Alex Maftei
Cu: Alexandra Caras, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Ana Maria Marin, Paul Sebastian Popa, Doru Taloș, Tavi Voina
Foto și video afiș: Mihai Păcurar

Durata: 120 min
Vârsta: 14+

Subiect: orașul și dezvoltarea
Gen: stand-up imobiliar
Atmosferă: combativă

Intrarea este liberă, pe baza unui bilet cu valoare 0: eventbook.ro/hall/reactor-cluj

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

Mai multe informații despre programul Reactor puteți găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com, pe www.facebook.com/ReactorCluj sau www.instagram.com/reactor.cluj.


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.