Opinii despre angajator – cum să le verific?

de | | 3 Minute

Opinii despre angajator – cum să le verific?

Când intră în joc așa-numita piață a muncii, angajatorii trebuie să depună eforturi pentru ca anunțul lor să fie luat în considerare de către potențialii candidați. Nu mai contează doar nivelul salariului sau joi fructuoase. Cu toate că beneficiile sunt un bonus plăcut, cei care caută un loc de muncă caută ceva mai mult…

În acest sens, ei verifică recenziile despre angajator pe Work or Not. Pe paginile portalului, angajații își împărtășesc observațiile privind colaborarea cu diverse entități economice și companii. Angajații actuali sau foști descriu experiențele lor cu companiile în care au lucrat, ceea ce le permite candidaților să se uite la acea… adevărata față a întreprinderii. Cu atât mai mult cu cât recenziile despre angajatori  din Brașov, Timișoara sau Târgu Jiu pot fi cu siguranță diferite în comparație cu imaginea creată în mediile sociale sau pe site-ul web al companiei.

Recenzii despre angajator pe Work or Not.

Serviciul workornot.ro le permite angajaților să-și descrie observațiile cu privire la colaborarea cu antreprenorii într-un mod absolut liber și sigur. Comentariul poate fi semnat cu numele, numele de familie sau cu un pseudonim inventat, ceea ce permite anonimatul. Datorită acestei soluții, opiniile sunt sincere. Angajații pot să se exprime chiar și atunci când încă colaborează cu firma  și nu sunt mulțumiți de acțiunile acesteia.

Opiniile despre angajator pe Work or Not sunt de natură descriptivă. Fiecare utilizator poate, de asemenea, să indice dacă consideră colaborarea negativă, pozitivă sau pur și simplu neutruă. Pe baza acestui criteriu, se obține o evaluare procentuală generală a întreprinder astfel încât să se poată vedea din prima privire dacă angajații sunt mulțumiți sau dacă nu recomandă angajarea în acel loc.

Cu toate acestea, deoarece oricine poate scrie un comentariu, rămâne întrebarea…

Cum să verificați opinia despre angajator?

O rețea virtuală permite libertatea schimbului de idei, dar și ascunderea unor informații importante sau chiar inventarea propriilor istorii. Dacă acestea se referă la persoane sau companii reale, acestea sunt departe de legalitate și pot fi pedepsite pentru defăimare. Prin urmare, pe site-urile care se referă la angajatori, puțini „trolli” apar pe internet. Și comentariile lor sunt de obicei generale, amuzante și nu au nicio legătură cu o organizație specifică – astfel de descrieri pot fi ignorate „din start”. Dar ce să facem cu celelalte?

Cu siguranță merită verificat dacă angajatorul a răspuns la opinii prezentate pe profilul companiei. Opinia lui poate fi un factor important în discuție. În cele din urmă, de exemplu, separarea de un angajat în dezacord poate duce la apariția emoțiilor sale negative pe portalurile cu opinii despre companii. Astfel, un „negativ” individual cu un răspuns rațional din partea angajatorului indică mai degrabă subalternul decât conducerea.

Trageți o anumită medie din comentariile disponibile. Toate descrierile confirmă că este un loc bun pentru dezvoltarea carierei, iar doar un utilizator are o altă opinie? Probabil compania este în regulă!

Media sociale indispensabile.

În faza de verificare a angajatorului, merită să accesați și profilurile sociale ale companiei. Cu toate că acestea sunt pregătite în principal pentru potențiali clienți, puteți citi multe informații utile din ele. Una dintre strategiile de marketing este prezentarea echipei care formează compania respectivă. Dacă găsiți oameni z zâmbete pe fotografii, care, în plus, apreciază alte postări ale întreprinderii, probabil aveți de-a face cu o echipă care crede în misiunea companiei, este strâns legată de aceasta și apreciază activitățile acesteia.

Desigur, compania poate să nu furnizeze imaginea angajaților în mediile sociale sau pe site-ul web. Și acest lucru este în regulă. Cu toate acestea, puteți fi atent la politica companiei: se vorbește despre echipamentul excelent și modern din birou, dar pe birouri se văd doar monitoare cu tub catodic învechite? În interviul de angajare, vă asigură sute de cursuri, dar niciodată nu informează despre asta pe rețelele lor sociale? Aici ar trebui să vă aprindeți lumina galbenă de avertizare.