Opera Aperta 2018 revine la început de septembrie | Programul spectacolelor

de | | 1 Minute

Opera Aperta 2018 revine la început de septembrie | Programul spectacolelor

Proiectul Opera Aperta revine la începutul lunii septembrie cu cele mai îndrăgite spectacole lirice din repertoriu montate în aer liber. Ajuns la a IV-a ediție, proiectul Opera Aperta a fost inițiat în 2015 desfășurat sub egida Operei Naționale Române, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local și susținerea Ministerului Culturii și Identității Naționale. De la debut și până în prezent, Opera Aperta a reușit să cucerească publicul clujean și să atragă an de an zeci de mii de spectatori dornici să se bucure de spectacolele lirice puse în scenă cu deosebită măiestrie de artiștii Operei Naționale Române din Cluj.

Ediția din acest an a proiectului, desfășurată sub sloganul „Opera cum nu ați mai văzut-o vreodată!”, se înscrie în seria de evenimente din Anul Centenar și se va desfășura în perioada 2 – 4 septembrie 2018. Intrarea este liberă.

„Precedat de succesul edițiilor anterioare ale anilor 2015, 2016 și 2017 care au încheiat trei stagiuni consecutive cu spectacole excepționale montate în aer liber, în fața unui public de peste 100.000 de spectatori în locațiile alternative din Piața Unirii și Parcul Central din Cluj-Napoca, proiectul Opera Aperta 2018 aduce în fața spectatorilor din acest an două dintre cele mai iubite producții din repertoriul instituției noastre lirice: cuceritoarea comedie romantică Elixirul dragostei a compozitorului belcantist Gaetano Donizetti, interpretată în premieră pe scena Operei române clujene în luna februarie a acestui an, și dramatica poveste a prințesei chineze Turandot, așa cum a surprins-o Giacomo Puccini în ultima dintre capodoperele sale.”

Program spectacole

Duminică, 2 septembrie

Spectacol: Elixirul Dragostei de Gaetano Donizetti
Ora: 20:00
Locație: Piața Unirii
INTRARE LIBERĂ

Marți, 4 septembrie

Spectacol: Turandot de Giacomo Puccini
Ora: 20:00
Locație: Piața Unirii
INTRARE LIBERĂ

Ne vedem la spectacole, în Piața Unirii, la Opera Aperta 2018!