Open Stage Contest la Jazz in the Park

de | | 2 Minute

Open Stage Contest la Jazz in the Park, ediția a doua

· Trupele de amatori din țară se pot inscrie pană in 30 iunie
· Trupa cștigătoare va primi premii de 1.000 de euro și va deschide ediția din 2015 a Jazz in the Park

Jazz in the Park, primul festival din Romnia care aduce muzica bună in parcurile orașului, anunță un concurs dedicat amatorilor, care se va desfășura in cadrul celei de-a doua ediții – 4-6 iulie.

„Prin acest concurs dorim să promovăm talente locale, iar Jazz in the Park să devină o rampă de lansare pentru muzicienii amatori. Nu există limită de varstă pentru cei inscriși, deoarece vrem să incurajăm toți iubitorii jazz-ului”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

Sunt așteptate să se inscrie in concurs trupe de amatori de jazz din Romania care doresc să se afirme pe piața muzicală din țară. Sunt acceptate toate variațiile de jazz cu influențe – jazz clasic, nu jazz, fusion jazz, acid jazz, jazz covers etc., precum și blues. Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va caștiga premii in valoare de 1.000 euro și șansa de a deschide ediția a III-a festivalului Jazz in the Park.

Doritorii sunt așteptați să trimită o inregistrare sau un link cu o inregistrare la adresa [email protected] pană n 30 iunie, ora 23.59. Pe baza demo-ului, vor fi selectate 10-14 trupe, care vor intra in finala concursului, ce se va desfășura in 5-6 iulie, pe scena special amplasată in Iulius Parc. In finală, fiecare trupă va avea la dispoziție 25 de minute pentru un mini-recital prin care va incerca să convingă juriul. In fiecare zi vor fi programate 5-7 audiții, cu participarea liberă a publicului. La finalul audițiilor, juriul va decide trupa cștigătoare, ce va fi anunțată inainte de ultimul concert al festivalului – in 6 iulie. Vor fi punctate următoarele elemente ale mini-recitalului: virtuozitatea interpretării; contextul in care artiștii s-au apucat de muzică; prezența scenică; comunicarea cu publicul; originalitate.
Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii vor asigura sonorizarea aferentă fiecărei trupe. Regulamentul și mai multe informații sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.jazzinthepark.ro

Primele nume anunțate pentru Jazz in the Park 2014 sunt Melanie Pain, Luz Azul, Moonlight Breakfast, Jazzybit și Jazzybirds, cărora li se vor adăuga in perioada următoare și alte trupe confirmate.

Jazz in the Park este un eveniment organizat de agenția Fapte, care activează in domeniile cultural și educațional. Activitatea Fapte a inceput in 2006, cu organizarea de evenimente de carieră prin intermediul cărora tinerii să-și descopere vocația. Au fost dezvoltate apoi mai multe proiecte culturale, menite să ofere comunităților perspective noi și să le crească in acest fel capacitatea de a lua decizii mai bine pentru toți. Alături de Jazz in the Park, Fapte organizează Targul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră din Romania, și Photo Romania Festival, cel mai mare festival de gen din Europa de Est.