Clujul trece în Ofensivă Verde: cea mai mare campanie de plantare de arbori cu balot din ultimii ani

de | | 2 Minute

Clujul trece în „ofensivă verde”: cireși japonezi și ulmi plantați prin oraș

Clujul a trecut la așa-numita „ofensivă verde”, zilele acestea fiind inițiate plantări de arbori prin întreg orașul, precum și montări de gazon și gard viu. Este cea mai mare campanie de plantare de arbori cu balot din ultimii ani, la Cluj-Napoca!

„Un *smart city* adevărat nu se rezumă la utilizarea tehnologiei în variate domenii importante pentru dezvoltarea orașului (precum transport public ecologic, spre exemplu). Smart Cluj-Napoca înseamnă și un oraș care înțelege importanța investițiilor în spațiul verde din mediul urban.”Emil Boc

Astfel, în mai multe locuri din Cluj, sunt în curs de plantare 105 arbori cu balot la rădăcină.

Vestea bună este că dintre aceștia, 65 de cireși japonezi vor împânzi Parcul Central, Parcul Diana, Baza Sportivă Gheorgheni și zona Romtelecom. Alți 40 de ulmi sunt plantați în Piața Mihai Viteazul, Piața Cipariu, Parcul Central, Cetățuie, în cartierul Zorilor și în zona sensului giratoriu din Mărăști.

Un total de până la 1740 de arbori cu balot vor fi plantați în oraș în campania de plantări toamnă-primăvară 2018.

Totodată, Primăria Cluj-Napoca a început montarea a 400 mp de gazon rulat la Baza Sportivă Gheorgheni și în zona centrală. La solicitarea asociațiilor de locatari, 100.000 fire de gard viu se plantează în parcuri, aliniamente stradale, etc.