O pictură valoroasă semnată Nicolae Grigorescu este scoasă la licitație

de | | 3 Minute

O pictură valoroasă semnată Nicolae Grigorescu este scoasă la licitație de Galeria Quadro din Cluj-Napoca

Licitația Quadro #23 – Licitația de Crăciun propune spre vânzare o selecție valoroasă de 120 de loturi de artă românească, multe cu valoare muzeală.

Licitația, dedicată publicului iubitor de artă și investiții, se va desfășura exclusiv online, în perioada 8 – 10 decembrie 2017, pe www.galeriaquadro.ro.

Vedeta licitației este lucrarea „Petunii” (estimare: 30.000 – 50.000€) de Nicolae Grigorescu. Lucrarea provine dintr-o importantă colecție clujeană și reprezintă un exemplu clasic al artei izvorâte din emoție sinceră și al pasiunii lui Grigorescu pentru frumusețea naturii.

„Misiunea licitației se înscrie în efortul constant al galeriei de a promova arta din România și de a contribui la diversificarea pieței de artă. Prin această licitație ne-am propus să promovăm și să introducem nume noi de artiști în circuitul cultural și să aducem la suprafață lucrări inaccesibile publicului larg – lucrări care aparțin unor colecții private și au fost considerate pierdute.” – a subliniat directorul galeriei, Székely Sebestyén György.

Diversitatea genurilor și stilurilor și numărul mare de artiști sunt amprenta selecției licitației.

Materialul licitației Quadro #23 reunește opere cu istorii deosebite din arta diasporei și avangardei românești, din arta postbelică, dar și nume sonore ale artei băimărene, precum și o colecție mică, dar valoroasă de ceramică.

Școala băimăreană de pictură, prima colonie de plein-air de pe teritoriul țării și o emblemă a producției artistice moderne, va fi reprezentată în licitație de lucrări semnate de artiști precum Maticska Jenő, Perlrott Csaba Vilmos, Szopos Sándor, Nagy Oszkár, Vida Géza și alții.

Continuând direcția galeriei de promovare a artei clujene moderne, licitația aduce în atenția publicului lucrări semnate de artiști binecunoscuți precum Teodor Harșia, Petre Feier, Miklóssy Gábor, dar și importante lucrări ale unor artiști valoroși care merită atenția colecționarilor, precum Vasile Pop-Silaghi, Balázs Péter, Gheorghe Codrea.

Gheorghe CODREA, Schiță decor pentru Povestirile lui Hoffmann de J. Offenbach, anii 1970

Vasile POP-SILAGHI, Înălțare, 1971

Artiștii diasporei românești din diferite generații, de la dadaistul Marcel Iancu, reprezentanții suprarealismului, Jules Perahim, Jean David, până la artiștii neo-avangardei, Ion Bitzan, Paul Neagu, dar și un număr însemnat de artiști contemporani sunt prezenți în licitație cu o varietate de lucrări prețioase. Un segment special al licitației îl reprezintă cărțile obiect, rezultat al practicii artiștilor de a contopi variate genuri și forme de exprimare.

Suma totală a prețurilor de pornire a materialului licitației este de peste de 120.000 de Euro, totuși prețurile de pornire ale lucrărilor sunt cuprinse între 90 de Euro și 23.000 de Euro.

Licitația este precedată de o expoziție organizată la sediul galeriei, Strada Samuil Micu, nr.7. Lucrările pot fi admirate până în data de 10 decembrie, între orele 10:00 – 18:00, de luni până duminică. Intrarea este gratuită.

Galeria Quadro oferă garanția nelimitată a autenticității lucrărilor.

Pentru a afla mai multe detalii despre licitație, vizitați website-ul galeriei. Urmăriți Galeria Quadro pe Facebook pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.