Din memoriile unui invitat la o nuntă ardelenească

de | | 5 Minute

Din memoriile unui invitat la o nuntă ardelenească

Mereu am avut o curiozitate legată de felul în care se desfășoară o nuntă ardelenească. Acest interes buclucaș se activa și îmi captiva ființa ori de câte ori auzeam vreo colegă care povestea cu însuflețire experiența ei trăită la o nuntă în Ardeal. O ascultam cu atenție dar și cu puțină invidie și mă întrebam când va veni și pentru mine momentul unei trăiri totale, extatice. Prietenilor mei le plăcea prea mult burlăcia ca să renunțe la ea. Dar, ceva neașteptat s-a întâmplat pentru că prin luna septembrie m-am pomenit la nunta unei prietene, în calitate de invitată. Și de aici începe povestea mea: vă voi relata cu atenție, cu picanterii dar, mai ales, amănunțit și în detaliu.

Cum a început epopeea: nunta de trei zile

Înainte cu o zi de marele eveniment, am pornit la drum. Emoții mare, mon cher! Acesta era un eveniment tot atât de important precum era pentru mireasă. Bine, bine, poate puțin mai estompat ca valoare dar cu siguranță teribil de emoționant. Dimineața am ajuns. Prietena mea rezervase o cameră superbă la Hotel Stil, un loc de cazare amplasat la poalele unei păduri, pe un deal, de pe care puteai admira frumusețea întregului oraș, fie zi, fie noapte. Care oraș? Cluj-Napoca, bineînțeles, cât se poate de ardelenesc.

Din memoriile unui invitat la o nuntă ardelenească

Vineri 

Ora 10:00 Intru zâmbitoare în hotel, unde recepținera mă întâmpină cu un zâmbet mare cât un soare și mă invită să completez un formular, apoi îmi dă cheia de la camera mea, de la camera mea absolut superbă. Ajunsă în împărăția mea, am cercetat-o preț de câteva minute, totul era în regulă: baia luminoasă, curată, cu oglinzi mari și modern decorată, decorul camerei, în dulcele stil clasic, avea cele mai moderne dotări. Am rămas încântată de ceea ce am văzut și în aceeași secundă am sărit în patul mare, cu saltea moale. Se simte că în saltea s-a făcut o investiție decentă! În momentul următor m-am gândit la ce somn odihnitor voi avea seara!

Tolăneala a durat cam patru ore. Rochia trebuia aranjată cu grijă în dulap, pantofii trebuiau încercați de nenumărate ori, clutch-ul potrivit cu rochia și tot aspectul general trebuia cercetat cu atenție în oglindă. Era prima nuntă ardelenească la care urma să particip. Totul trebuia să fie impecabil.

Din memoriile unui invitat la o nuntă ardelenească

Ora 14:00 Am coborât la terasa cochetă a hotelul. Aveam nevoie de o cafea zdravănă pentru a mă revigora și care să îmi redea energia. Chelnerul amabil mă întâmpină cu căldură și îmi preia comanda. În cele câteva minute de așteptare, am admirat împrejurimile. O liniște calmă domina întreaga curte a hotelului iar înălțimea la care mă aflam îmi încânta privirea cu cele mai frumoase imagini ale Clujului. Am sorbit pe îndelete cafeau mea bună și …mare.

Ora 17:00 Se apropia ora la care eu, în zilele obișnuite, mergeam cu spor și energie la sala de fitness. Uitasem să mă interesez de acest aspect la recepția hotelului așa că am fugit repede să întreb, până nu mă voi lua cu alte treburi. Ca o binecuvântare au sunat cuvintele recepționerei care mi-a spus că hotelul dispune de o sală de fitness și că au și un instructor care vine pentru a menține într-o formă fizică impecabilă clienții cazați în acest hotel. Ce buni prieteni am, m-au cazat în acest ,,centru al fericirii”! Am fugit în cameră, mi-am luat echipamentul și am fugit jos, la fitness. O sală perfectă: cu prosoape, bandă, bicicletă și alte aparate de fitness – un rai pentru corpul meu.

Din memoriile unui invitat la o nuntă ardelenească

Ora 19:30 După un drum lung și o zi plină, momentul pe care-l așteptam de la ora 10:00 a sosit! Am dormit ca un viteaz după o luptă. 

Sâmbătă 

Ora 09:00 Ziua cea mare a sosit! O emoție teribilă m-a încercat în timp ce coboram la micul dejun, servit la restaurantul de la parterul hotelului. După ce am savurat o masă de dimineață consistentă și delicioasă, am întrebat la recepție unde pot găsi un salon de înfrumusețare pentru a desăvărși aspectul meu pentru acest eveniment unic.

Ora 14:00 Cu emoție și bucurie am plecat spre sala marelui și așteptatului eveniment, aflată la câțiva pași de hotel. Decorată în stil clasic, cu elemente baroce, sala Madrigal mi s-a părut imensă și, așa cum era decorată pentru nuntă, extraordinar de frumoasă. Cele 250 de locuri ale sălii s-au ocupat rapid de nuntașii veseli care, la fel ca și mine, erau nerăbdători să înceapă marele eveniment al acestei zile. Dansurile, veselia, mâncarea, invitații speciali m-au făcut să simt savoarea unei nunți autentice, a unei nunți ardelenești. 

Din memoriile unui invitat la o nuntă ardelenească

Ora 23:00 După cum se întâmplă adesea, lucrurile frumoase se termină repede. Sau așa mi s-a părut mie. Păcat că o nuntă ardelenească nu durează trei zile și trei nopți. Duminică la prânz mă aștepta încă un eveniment deosebit, prânzul miresei. 

Duminică 

Ora 14:00 Am coborât la parterul răcoros al hotelului și am constatat că alți nuntași așteptau – prieteni, cunoștințe, oameni fericiți și emoționați. Cu toții am fost invitați la restaurantul de zi din incinta hotelului, la prânzul miresei. Am râs copios, am savurat mâncarea bună servită la acest restaurant, am băut cafele pentru o digestie bună, iar am râs, am ieșit pe terasă, am intrat pentru a vedea ce se mai servește, iar am ieșit. O adevărată aventură la masa de prânz, la prânzul miresei.

Din memoriile unui invitat la o nuntă ardelenească

Sindrofia a durat câteva ore bune!

Și în final, doresc să vă dezvălui un secret: nu toți nuntașii au fost atât de norocoși ca mine, să fie cazați trei zile la un hotel în Cluj. Știind că vin de departe, mirii s-au gândit să-mi ofere o experiență de neuitat, și au reușit. Până la o altă experiență frumoasă la Hotel Stil, vă îndemn să vă bucurați de nunțile din Ardeal, că-s cele mai frumoase!

Contact: 

Adresă: Str. Făgetului, Nr. 5B, Cluj – Napoca

Telefon: +4 0264 438 171

+4 0729 084 324

+4 0788 271 609

Facebook

Website