O altfel de vacanță de vară: pe drumuri, însă ca „acasă” | #CampermaniaCluj

de | | 4 Minute

O altfel de vacanță de vară: pe drumuri, însă ca „acasă” | #CampermaniaCluj

Cu gândul la vacanță, călătorii și zile însorite, începem să planificăm: unde mergem, unde ne cazăm, unde mâncăm și cum le sincronizăm pe toate? Dezrădăcinările din cotidian necesită o atentă planificare și, adesea, pornim la drum stresați și obosiți.

Clujul are însă pentru noi o inedită soluție, prin prisma Campermania, un proiect îndrăzneț și aventuros: pentru călătoriile și concediile noastre putem închiria… autorulote.

Toate grijile organizatorice își găsesc răspunsul: dormim în autorulotă, în condiții bune și confort ca acasă, gătim în autorulotă, mâncare caldă și proaspătă, iar traseul ni-l putem planifica independent de locurile de cazare disponibile și ora sau ziua în care ajungem într-un anume loc. Avem libertatea de-a fi oricând și oriunde pe drumuri, dar ne putem bucura și de condiții optime de călătorie.

o altfel de vacanta de vara campermania cluj (7)

Stând de vorbă cu doamna Maria Mircean, cea care a inițiat acest tip de afacere în Cluj-Napoca, aflăm că cele două autorulote sunt complet utilate și cu numeroase facilități disponibile – baie cu duș și wc, bucătărie, frigider, congelator, televizor, paturi și scaune, aer condiționat, aspirator, spațiu depozitare bagaje, veselă, cafetieră, produse de curățat, suport biciclete, chiar și mase și scaune pliante pentru terasă în aer liber.

o altfel de vacanta de vara campermania cluj (3) (Medium)

Tot ce ne mai rămâne nouă de făcut este să ne punem haine și lucruri de uz personal, să ne facem câteva provizii și să pornim la drum. Autorulotele se închiriază pe timpul verii pe o durată de minim 7 zile, iar pentru detalii, iată datele de contact: [email protected], 0722 958 371.

Încotro să ne îndreptăm?

Țara noastră e un veșnic tărâm de minunății naturale. Maramureșul rămâne o destinație deosebită, cu munți și văi însorite, pitorești și pline de farmec. Te poți plimba în neștire sau te poți așeza undeva și admira împrejurimile o săptămână întreagă… 

O idee de traseu, cu pornire din Cluj, ar fi înspre Baia Mare » Baia Sprie » Budești (Biserica de lemn din satul Josani, poate fi văzută aici o cămașa de zale atribuită haiducului Pintea Viteazul) » Sighetu Marmației (Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei) » Săpânța (Cimitirul Vesel și Mănăstirea Peri-Săpânța), cu întoarcere apoi înspre Mănăstirea Bârsana. De acolo, ne putem îndrepta înspre Vișeu de Jos, de unde pornim cu Mocănița pe Valea Vaserului.

Înaintând spre Borșa, Parcul Natural Munții Maramureșului de-o parte a drumului și Parcul Național Munții Rodnei de cealaltă parte ne așteaptă să le explorăm bogățiile. Cascada Cailor este ușor accesibilă, însă nu am ocoli nici un traseu montan prin Munții Rodnei…

O altă destinație îndrăgită este zona Brașovului, iar pentru a ajunge într-acolo, o idee de traseu circular ar putea fi Cluj » Alba Iulia » Râpa Roșie – Sebeș » Sibiu » Cetatea Făgăraș » Șercaia » Bran (poate trasee pe Piatra Craiului pentru îndrăzneți) » Cetatea Râșnov » o zi în Brașov » Cetatea Rupea » Viscri » Sighișoara » Cluj.

Există numeroase zone de camping, însă popasul off-camping își are farmecul său… Putem să admirăm munții în toată splendoarea lor direct din „camera” noastră, pe fereastră, la primele ore ale dimineții, la fel cum ne putem împrieteni cu „vecini” simpatici și liniștiți, în funcție de locul în care ne campăm. 

Dacă suntem tentați de meleaguri străine și îndepărtate, limita e doar… combustibilul. Pe timpul vacanței de vară, în mod cert marile parcuri de distracții din orașele europene sunt o atracție pentru întreaga familie.

Alții, așa ca noi, visează, de exemplu, la Croația, cu al său Plitvice, cu țărmuri stâncoase și orașe medievale pitorești. Însă itinerarele pot fi infinite, în funcție de locurile care ne atrag ca un magnet pe fiecare dintre noi, locurile în care visăm să ajungem. Călătoriile cu autorulota au marele avantaj de-a oferi cu adevărat experiența unei „călătorii”, căci putem vizita numeroase locuri pe parcurs, înainte de-a ajunge la destinația principală, putem opri ori de câte ori dorim pe drum, putem decide oricând că aici vrem să fie „acasă” pentru o zi, două.

Plitvice Lakes National Park .Croatia

Indiferent de destinație, călătoria în sine și modul în care ne petrecem timp unii cu alții sunt cele care ne vor rămâne în amintiri și în suflete. O vară frumoasă și călătorii inedite!

Date de contact:

Facebook
E-mail: [email protected]
Telefon: 0722 958 371
Adresa de preluare/predare: str. G.V. Bibescu, nr. 34, Cluj-Napoca (Luni-Vineri: 08:00 – 18:00)

o altfel de vacanta de vara campermania cluj (2) (Medium)