Profesorii învață noi metode de predare și soft skills | Báthory Days 2019

de | | 3 Minute

Noi metode de predare și soft skills pentru profesori | Báthory Days 2019

Când vine vorba de educație, responsabilitatea este a noastră, a tuturor. Iar modul în care indivizii (părinți, elevi, profesori), instituțiile și agenții economici își coordonează activitățile educaționale este poate, pe termen lung, mai relevant din punct de vedere strategic decât inițiativele singulare. Există în Cluj-Napoca proiecte inedite care încearcă un sincron al tuturor celor implicați în actul educațional. În toamna anului 2018, avea loc Báthory IT & Print Days – prima conferință de IT & Print din România adresată elevilor de liceu. Ideea a fost dezvoltată de către Asociația Părinților Báthory din Cluj-Napoca.

Dacă în cadrul evenimentului propriu-zis, scopul a vizat interacțiunea directă dintre elevi și agenții economici, pe tot parcursul anului, asociația de părinți desfășoară activități menite să creeze noi punți de legătură între sectorul educațional și profesional. În așteptarea celei de-a doua ediții (8-9 noiembrie 2019), au loc diverse cursuri, training-uri și dezbateri dedicate profesorilor și specialiștilor în domeniu.Inițiativă pentru profesori: curs de soft skills și noi metode de predare

În luna mai, a avut loc o nouă sesiune de activități dedicate profesorilor de liceu. Mădălina Hodorog și Călin Crețu, cadre didactice în mediul universitar și traineri cu peste 7 ani de experiență în domeniu, au susținut un training axat pe noi metode de predare & competențe soft în rândul profesorilor de liceu.

Competențele soft sunt esențiale pentru joburile viitorului, de aceea sistemul de educație trebuie să integreze dezvoltarea acestora în curriculumul școlar. Educația prin experiență, numită și educație non-formală, reușește să dezvolte, prin metode noi de lucru, competențele tinerilor și să îi pregătească pentru joburile de azi și de mâine.”– Mădălina Hodorog, trainer și cadru didactic universitar

Profesorii au avut ocazia să aprofundeze împreună, în cadrul unor activități exclusiv practice, noi metode de predare, ușor de replicat la clasă, pentru a crește nivelul de motivație, energie și inspirație pentru viitor în rândul elevilor.

bathory days noi metode de predare 2

La finalul lunii martie, în cadrul Báthory Days, avea loc un prim curs de introducere în lumea digitală. Susținut sub forma unui training inovativ de către Anabela Luca, CEO adLemonade, cursul a abordat importanța unei prezențe online, modalitățile de promovare a unui website, concepte precum SEM și SEO, Analytics etc. Cursul a fost desfășurat sub îndrumarea Google Atelierul Digital, partener strategic care a susținut încă de la început inițiativa Asociației Părinților Báthory. Participarea profesorilor la aceste cursuri speciale a fost și este gratuită!Cursuri de hard skills… și o nouă ediție Báthory IT & Print Days

Cel de-al treilea curs se va desfășura în luna septembrie, urmând ca ultimul curs din luna noiembrie să marcheze totodată și desfășurarea celei de-a doua ediții Báthory IT & Print Days (8-9 noiembrie 2019).

Ultimele două cursuri vor fi bazate pe aprofundarea de hard skills în domeniu.

Cum a pornit această inițiativă?

Observând o necesitate la nivelul sistemul educațional, Asociația Părinților Báthory a venit cu o inițiativă inedită, prin organizarea Báthory IT & Print Days. Evenimentul este dedicat tuturor elevilor de liceu din județul Cluj și nu numai. Toate activitățile, atât pentru elevi, cât și pentru profesori sunt gratuite, scopul fiind interacțiunea elevilor cu profesioniști în domeniu, participarea la workshop-uri speciale, testarea unor jocuri și produse specifice domeniilor de IT & Print.


Deoarece în demersul dezvoltării unei relații dinamice și coerente între mediul educațional și cel ocupațional, liantul principal este reprezentat de profesori, proiectul a devenit un eveniment anual, corelat cu programe de specializare dedicate profesorilor și alte proiecte care să faciliteze crearea unor punți de legătură reale între mediul educațional și cel profesional.

Pentru noutăți și detalii, urmăriți pagina de Facebook Báthory Days: https://www.facebook.com/pg/bathorydays/