Cum ar fi să dormi o noapte la Muzeul de Artă, în Palatul Bánffy? Ar putea fi… REAL!

de | | 2 Minute

Cum ar fi să dormi o noapte la Muzeul de Artă, în Palatul Bánffy? Ar putea fi… REAL!

Să dormi o noapte la muzeu sună inedit. Să rămâi peste noapte în Palatul Bánffy, cel mai important edificiu baroc din Cluj-Napoca, sună de vis.

Și totuși, pentru câțiva norocoși, experiența s-ar putea să devină reală…

Cluj-Napoca devenea anul trecut, în vara anului 2016, al doilea oraș din țară unde conceptul „O noapte la muzeu” prindea viață. În România, ideea a mai fost implementată doar de către Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București.

Astfel, în Cluj, 9 participanți își începeau pe-atunci seara cu un circuit muzeal în Parcul Etnografic Romulus Vuia, primul muzeu în aer liber din România. Apoi, au ascultat povești și legende din folclorul românesc spuse de către reprezentanți ai Asociaţiei Culturale Zestrea și Poarta de su’ Feleac. Pe când luna urcase bine pe cer, cei de la Societatea Astronomică Andromeda și-au pus telescoapele la dispoziție pentru grupul de vizitatori, care au avut ocazia să admire luna, planetele, roiuri de stele și constelații. Noaptea îi surprindea pe musafiri într-o șură tradițională, unde au și dormit.

Iată că Noaptea Muzeelor 2017 se apropie cu pași repezi, iar coordonatorul evenimentului – Centrul Cultural Clujean a lansat o promisiune: clujenilor li se pregătește o experiență de neuitat în Muzeul de Artă Cluj-Napoca! 

Palatul Banffy este el singur suficient pentru a-ți stârni imaginația. Te visezi cu ușurință într-un secol trecut, plimbându-te agale dintr-o încăpere în alta, ca la tine acasă. Când o astfel de clădire, o bijuterie arhitecturală, găzduiește tocmai Muzeul de Artă al orașului tău de suflet, nu poți să nu-ți dorești o experiență autentică și inedită aici.

Deocamdată, rămânem cu imaginația. Și urmărim cu interes noutățile din partea organizatorilor! Nu știm voi, dar cu siguranță noi ne visăm deja instalați confortabil o noapte la Muzeul de Artă 🙂

foto: @hendeasilvia, @fotocolaj, @milumoi, @danperezfilms, @clujcom, @roxx_ph