Nestemate culinare de toamnă la Roata Făget

de | | 3 Minute

Nestemate culinare de toamnă la Roata Făget

În această toamnă, „surprizele” culinare se țin lanț la Pesiunea Roata Făget. Situată în vecinătatea pădurii Făget, la 10 minute de mers pe jos din capătul cartierului Mănăștur, Roata Făget este locul în care ospitalitatea este la ea acasă.

O cină romantică, o aniversare, un botez sau alte evenimente speciale din viața dumneavoastră le puteți petrece într-o atmosferă foarte plăcută cu muzică bună și mâncare pe măsura invitaților.

Alegând să vă petreceți o seară deosebită sau chiar mai multe la Pensiunea Roata Făget, pe mesele din sala festivă, vă vor așteapta neprețuitele mâncăruri gândite și gătite de bucătarul șef Felician Fărcaș și ajutorul său, Bogdan Fărcaș. La realizarea meniului de toamnă a contribuit și maestrul cunoascător al ciupercilor, Vali Coman, realizatorul emisiunii Big Boletus.

meniu Roata Faget

Încă din septembrie au fost introduse guiașul de ciuperci și ciorba de ciuperci. Astfel, la doi pași de pădure, spațiul în care cresc gustoasele ciuperci, adică în restaurantul de la Roata Făget, Vali Coman vine și gătește două din creațiile sale gastronomice. Ca pofta să fie și mai mare, vă dezvăluim un mic secret legat de ciorba de ciuperci a maestrului bucătar Vali Coman. Gustul său divin stă în adăugarea unui ingredient foarte prețios, și anume a trufelor pregătite în unt. Numim acest ingredient prețios pentru că un kilogram de trufe costă de la 200 de euro în sus.

Maniu Roata Faget 1

Aceste ciuperci, adevărate nestemate, sunt procurate de la căutătorii de trufe, dar și de la vânători. Tot vânătorii sunt furnizorii principali și pentru carnea de vânat. La Pensiunea Roata Făget se prepară specialități din carne de vânat. Mistreț, caprioară sau iepure la cuptor sunt surprize culinare, pregătite după rețete tradiționale și nu numai.

Pornind de la rețete tradiționale ungurești, bucătarii de la Roata Făget „reinterpretează” binecunoscutul guiaș. Iar pentru că este toamnă și ploile se întețesc, ce poate să te bucure mai mult decât un bob guiaș la ceaun? În restaurantul Roata Făget se prepară și după rețete internaționale, aduse tocmai din America. Vedete gastronomice în acest sens sunt costițele de vitel Angus.

Cum mâncarea pregătită din suflet merge de minune cu muzică bună, în fiecare joi, la pensiunea Roata Noroc clienții au parte de muzică live, de acorduri de vioară, cu Deak Albi și Gzala Gyuszi.

În luna octombrie, pensiunea Roata Făget va marca momentul recoltării strugurilor prin organizarea „Balului strugurilor”. Participanții vor putea vedea pe viu cum se storc strugurii, cum se face mustul, prin metode tradiționale folosite de cultivatorii de vie de sute de ani. Balul va invita pe toata lumea prezentă la cântec, joc și multă voie bună.

Meniu Roata faget 2

Tot în octombrie se va desfășura competiția, deja devenită internațională, „Făget tur”. Startul acestui concurs se va da de la pensiunea Roata Făget, așa cum s-a procedat la fiecare ediție. Concursul „Făget tur” se adresează bicicliștilor și maratoniștilor, în acest an, fiind așteptați la start participanți din Cluj, Arad, Timișoara, București, dar și din țări precum Ungaria și Polonia.

Astfel pensiunea Roata Făget nu numai că este o garzdă minunată care primește turiști veniți de pretudindeni (România, Ungaria, Anglia, Malta, Italia), dar promovează și evenimente sportive, susținând în acest fel un mod de viață sănătos.

Pentru mai multe informații accesați Web: http://www.roatafaget.ro/.

Contact
Adresa: str. Drumul Sfantului Ion, 400527, Cluj-Napoca
Telefon: 0743 555 935 (cazare) , 0744 786 253, 0740 035 094
E-mail:  [email protected]
Web: http://www.roatafaget.ro/
Facebook: facebook.com/RoataFaget