Muzică legendară și romantism britanic: My Fair Lady

de | | 2 Minute

Muzică legendară și romantism britanic: My Fair Lady

Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită vineri, 24 octombrie, ora 18.30, la cel mai vesel și iubit dintre musical-uri: ”My Fair Lady”, de Frederick Loewe. Plăcuta serată lirică va aduce pe scenă doi invitați speciali: Dirijorul Gheorghe Victor Dumănescu și tenorul Samuel Druhora.

Considerată a fi ”musical-ul perfect”, creația lui Frederick Loewe a avut un succes fulminant la premiera sa mondială din anul 1956, pe scena celebrului Teatru Broadway. Încântătoarea poveste de dragoste a stângacei florărese Eliza Doolittle şi a ilustrului profesor Higgins, care îşi propune să o transforme într-o veritabilă lady, a captivat generaţii întregi prin umor și şarmul britanic al anilor 1900, fiind readus în fața publicului de nenumărate ori, pe scene din întreaga lume.

Savuroasa comedie muzicală va aduce pe scena Operei clujene o distribuție de top: soprana Iulia Merca în rolul Elizei Doolittle, baritonul Cristian Hodrea ca și Henry Higgins, Simonfi Sandor, basul Petre Burcă, Ștefania Barz, Samuel Druhora (invitat), Elena Potopea, Liliana Neciu, Radu Pintea, Călin Nițulescu, Florin Pop, Nicușor Crăciun, Ramona Bolojan și Anca Aluaș, acompaniați de Corpul de balet și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta distinsului dirijor invitat, Gheorghe Victor Dumănescu. George Zaharescu semnează regia artistică.

Vă așteptăm alături de noi la un musical care va face deliciul publicului, printre replici hilare, bâlbe și accente amuzante și ironii subtile, într-un clasic umor britanic, fără egal!

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

Inspirat de faimoasa piesă ”Pygmalion”, de George Bernard Shaw, cu un libret de Alan Jay Lerner, My Fair Lady este cel mai cunoscut şi iubit musical realizat vreodată. Lansarea de pe Broadway în anul 1956 a operetei în 3 acte şi 17 tablouri, a marcat un succes răsunător, înregistrând la acel moment recordul în preferinţele publicului. Reuşita nemaiîntâlnită a plasat de îndată musical-ul în repertoriul celor mai mari teatre lirice ale lumii, fiind urmat de o reprezentaţie la fel de monumentală la Londra.

Aprecierea faţă de creaţia lui Loewe a fost apoi reactualizată de lansarea, în anul 1964, a filmul omonim, un fenomen al artei cinematografice, care i-a adus în lumina reflectoarelor pe şarmantul Rex Harrison şi inconfundabila Audrey Hepburn, producţie distinsă cu opt premii Oscar, savurată de generaţii întregi, revizionată şi în zilele noastre.