Multe întrebări și câteva răspunsuri posibile… prin Cluj

de | | 3 Minute

Multe întrebări…

Al cui e Clujul?
Cum ar fi dacă nu ne-ar fi frică de celălalt? 
Al cui e corpul tău? 
Tu cât de liber ești pe o scară de la pot-să-fac-orice-îmi-doresc-eu la sunt-nevoit-să-plec-din-țara-mea? 
Tu ce faci să fie mai bine?  
Câtă istorie încape într-un om? 
Cum ar fi dacă de mâine nu o să mai putem recunoaște cine e bărbat și cine e femeie? 

Întrebările plutesc în aer, prin oraș și prin interacțiunile dintre noi… de ceva timp. Au fost materializate, însă, în această toamnă, pe străzile și în cafenelele și librăriile Clujului, de către REACTOR de creație și experiment. Campania „Multe întrebări și câteva răspunsuri posibile” nu face decât să lanseze aceste întrebări provocatoare înspre noi, cei care locuim aici și animăm Clujul.

Întrebările care vizează aspecte sociale, personale și politice au luat forma unor afișe, stickere sau semne de carte și au fost răspândite prin oraș.

Și câteva răspunsuri posibile… » o invitație la dialog cultural și socio-politic

Spectacolele puse în scenă de Reactor, prin natura lor, ridică numeroase semne de întrebare cu privire la societatea în care trăim, la rolul nostru (ca actori sau re-actori) în dinamica urbană și socială. Vi le recomandăm cu drag, așadar!

Întrebările ridicate de Reactor de această dată vin ca o invitație la dialog. Un dialog cu noi înșine, în primul rând, un motiv să ne acordăm câteva clipe de răgaz pentru a gândi critic, pentru a analiza niște aspecte socio-politice sau de natură personală pe care, deși le știm ca fiind importante, tindem să le amânăm, să le înghesuim undeva într-un ungher al „mai târziu”-ului. Apoi, câteva răspunsuri posibile vom putea explora și în cadrul spectacolelor și proiectelor inițiate de Reactor (str. Petőfi Sándor, numărul 4).

Cei care vor să își împărtășească răspunsurile și părerile, sunt invitați să exploreze orașul, să găsească afișele, semnele de carte sau stickerele, să le fotografieze și să posteze pe rețelele de socializare un posibil răspuns, unul personal, alături de hashtag-ul #reactor.

Despre Reactor de creație și experiment

Reactor de creație și experiment este un spațiu cultural clujean cu diverse identități: un teatru independent, un spațiu de concerte și de expoziții, dar și o mică bibliotecă cu cărți despre artă și teatru. În spectacolele produse aici, artiștii de la Reactor își doresc să inițieze o discuție atât despre teme sociale și politice, cât și despre cele artistice și personale.

Campania face parte din proiectul Reactor Lab, care a inclus de asemenea o stagiune de spectacole în perioada septembrie-noiembrie, discuții cu publicul după fiecare spectacol, un atelier de mediere culturală dedicat publicului și ateliere de dezvoltare artistică a echipei Reactor. Proiectul include de asemenea o cercetare sociologică a publicului Reactor, din aceeași dorință de a-i înțelege pe oamenii care participă la evenimentele propuse de spațiul cultural și de a veni în întâmpinarea nevoilor și dorințelor acestora. Reactor Lab este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Cărturești Cluj, Librarium Universității, Bookstory, Sisters Cafe.

______________________________________________

Mai multe detalii despre Reactor puteți găsi pe www.facebook.com/ReactorCluj, pe site-ul www.reactor-cluj.com și pe pagina de Instagram.

foto: Andra Salaoru / Reactor