5 motive pentru care să alegi fațetele sau coroanele Emax

de | | 3 Minute

5 motive pentru care să alegi fațetele sau coroanele Emax

Cum ar fi ca de mâine să poți împărți zâmbete în stânga și în dreapta, fără să fii stânjenit de aspectul dinților tăi? Acum, când pentru aproape orice problemă din lume există o variantă de rezolvare, estetica dentară a devenit tot mai cunoscută de pacienții de toate vârstele. Coroanele și fațetele dentare se aseamănă cu dinții naturali, sunt rezistente, estetice și tolerate cu succes de organismul uman.

Printre cele mai populare materiale folosite în realizarea lucrărilor protetice, se regăsește ceramica Emax. Este un material rezistent pe termen lung, care vine la pachet cu o serie de avantaje. Fie că vorbim despre coroana emax ori despre fațetele realizate din acest material, există o serie de motive pentru care o astfel de decizie îți poate schimba total viața. Află, din rândurile următoare, când se recomandă aceste lucrări protetice, dar și care sunt cele 5 motive pentru care ar trebui să alegi, fără ezitare, Emax.

Când se recomandă coroanele dentare?

Coroana dentară este o lucrare care acoperă integral un dinte tratat sau unul slăbit. De obicei, se recomandă pentru a restaura un dinte profund afectat de carii, pentru a oferi protecție unui dinte sensibil, pentru a îmbunătăți aspectul dinților decolorați, ciobiți sau strâmbi, dar și ca ultimă etapă în tratamentul cu implant dentar. Acesta se încarcă, în etapa protetică, cu o coroană dentară.

Când se recomandă fațetele dentare?

Spre deosebire de coroanele dentare, fațetele acoperă doar partea vizibilă a dinților, corectând defectele de formă, culoare sau volum. În cazul de față, vorbim doar despre un plan de tratament pur estetic. Astfel, foițele realizate din material ceramic nu pot acoperi dinții sensibili, dinții cu obturații mult prea mari și nici implanturile dentare. Rămâne totuși o opțiune preferată de pacienții adulți de toate vârstele, datorită caracterului estetic. Poți beneficia și tu de fațete dentare Emax la clinica LLL Dental, în urma consultației de specialitate.

De ce să alegi fațete și coroane Emax?

Pe înțelesul tuturor, Emax este un material ceramic, folosit pentru realizarea coroanelor și fațetelor dentare, prin tehnica CAD CAM. Popularitatea acestui material a fost câștigată datorită aspectului natural. Fațetele și coroanele realizate din Emax se aseamănă destul de bine cu dinții naturali, permițând luminii să treacă prin material. Iată care sunt principalele 5 motive pentru care să alegi acest material:

Estetică remarcabilă

Normal că începem această listă cu partea estetică. Sigur cunoști multe persoane care poartă deja fațete sau coroane dentare. Cel mai probabil, mare parte au optat pentru Emax. Spre deosebire de coroanele tradiționale, cele realizate din ceramică nu vor oferi acel aspect de margine gri la nivelul gingiilor.

Rezistență la decolorare

Ceramica nu se pătează și nici nu se decolorează în timp. Cu toate acestea, se impune o igienă orală riguroasă și o atenție sporită în ceea ce privește consumul excesiv de zahăr sau produse acidulate.

Conservarea țesutului dentar

În cazul în care coroana dentară reprezintă doar o alegere estetică, medicul nu va fi nevoit să elimine o cantitate mare din țesutul dentar sănătos pentru a-i face loc. Putem spune că atât coroanele dentare, cât și fațetele încurajează conservarea țesutului dentar. Discuția capătă alt sens atunci când vorbim despre infecții, tratamente și carii profunde. Înainte de aplicarea coroanelor, medicul va îndepărta tot țesutul bolnav.

Durabilitate

Fațetele și coroanele dentare sunt cunoscute și pentru rezistența îndelungată. Cu toate acestea, se recomandă ca pacienții să evite traumatismele și alimentele mult prea dure. Chiar și cel mai rezistent material se poate fisura din neatenție.

Paletă largă de culori

Dacă ai nevoie de o singură coroană ori fațetă dentară, paletarul de culori îți permite să alegi o opțiune cât mai apropiată de nuanța naturală a dinților. De asemenea, dacă urmează să-ți refaci întreaga dantură, ai posibilitatea de a beneficia, în sfârșit, de un zâmbet alb ca spuma laptelui.

Așadar, coroanele și fațetele dentare din ceramică Emax și-au câștigat popularitatea datorită avantajelor deloc surprinzătoare. Cu toate acestea, medicul îți va spune dacă ai sau nu nevoie de coroane sau fațete dentare.