6 motive pentru a apela la o agenție de turism

de | | 5 Minute

6 motive pentru a apela la o agenție de turism

Dacă îți place să călătorești și să descoperi locuri noi, cu siguranță ai fost pus, cel puțin o dată, în situația de a te ocupa de toate aspectele organizatorice. În timp ce unii adoră inclusiv acest proces, pentru majoritatea dintre noi, acest lucru poate deveni obositor și ne poate ,,fura” din entuziasmul călătoriei. Timpul investit, căutările fără sfârșit, planuri peste planuri, calcule și restructurări ale întregii vacanțe – toate pot fi evitate în momentul în care apelăm la o agenție de turism.

Rolul unei astfel de agenții este tocmai de a simplifica acest proces, de a oferi servicii de consultanță și pachete complexe de călătorie avantajoase pentru tine, cel care vrea să descopere și să se relaxeze în destinații de vis.

Iată câteva motive pentru care să apelezi la o agenție de turism când vine vorba de planificarea concediului sau a vacanței tale din vara aceasta:

1. Economisești timp și energie
Cu siguranță una dintre cele mai importante ,,resurse” ale secolului nostru, timpul este extrem de important pentru toată lumea. De multe ori, nu reușim să facem tot ce ne dorim, tocmai din cauză că nu putem să ne organizăm timpul. Cei care au o viață dinamică, sunt activi și implicați în (prea) multe proiecte și activități, înțeleg valoarea timpului economisit (și a energiei).
O agenție de turism salvează toate acele ore petrecute în căutarea hotelului ideal, a obiectivelor turistice care pot fi vizitate pe perioada călătoriei, a biletelor de zbor ș.a.m.d.
Mai mult, conform American Express Spending & Savings Tracker, unul din trei turiști se simt copleșiți de cantitatea de informații disponibile online, când vine vorba de planificarea unei călătorii. Mai ales dacă îți dorești un circuit mai complex, cu destinații multiple și obiective turistice variate, o agenție de turism te poate salva din haosul informațional, singura ta grijă fiind să te bucuri de experiența de turist în sine.

motive pentru a apela la o agentie de turism cluj crisoldo tur2. Economisești bani

Desigur, resursele financiare nu sunt nici ele de neglijat. Avantajul pe care îl ai în momentul în care apelezi la o agenție de turism este faptul că ei cunosc cel mai bine opțiunile și ofertele specifice de care se poate beneficia într-o anumită zonă turistică. De menționat e și faptul că în toată ecuația de economisire a banilor, raportul calitate – preț este de multe ori cel mai important. A economisi bani include și măsura în care banii investiți au fost direct proporționali cu serviciile primite și calitatea acestora. Scopul acestor agenții este ca tu, ca turist, să te simți cel mai bine, raportat la bugetul pe care îl la dispoziție.

3. Primești unele dintre cele mai bune oferte și opțiuni personalizate
Dacă tot pornești la drum, vrei să ai parte de cele mai frumoase experiențe – aspecte care să se plieze pe nevoile și preferințele tale. E greu să aliniezi toate planetele (sau măcar toate obiectivele turistice) astfel încât să fie exact așa cum vrei tu. Pe lângă faptul că e o activitate care consumă timp și energie, e foarte posibil să nici nu aibă șansă de reușită, din simplul motiv că îți lipsește experiența propriu-zisă pe teren și în domeniu. O agenție de turism știe imediat ce fel de oferte și ce fel de servicii pot fi armonizate astfel încât să îți satisfacă ție preferințele.

motive pentru a apela la o agentie de turism cluj crisoldo tur4. Cunoașterea îndeaproape a serviciilor turistice existente pe piață
Oricât de multă experiență ai în calitate de turist, nu vei putea să fii niciodată la curent cu toate produsele și ofertele care există într-o anumită perioadă, pentru anumite destinații. Din simplul motiv că nu acesta este scopul tău, ci acela de a vizita aceste locuri, de a le explora, de a te relaxa. Agențiile de turism fac asta în locul tău: cunosc foarte bine calitatea serviciilor, opțiunile existente, măsura în care se rentează sau nu să incluzi în programul tău anumite activități.

5. Mergi la sigur
Dacă îți place aventura, necunoscutul și incertitudinea, probabil că ideea de ,,mergi la sigur” nu e un mare avantaj pentru tine. Cel puțin la o primă vedere. Poți să te bucuri de adrenalina explorării unui loc nou fără alte griji. Orice om vrea să se simtă în siguranță – abia apoi te poți relaxa și bucura de orice experiențe noi, neprevăzute care apar și care aduc un plus de savoare călătoriei.
Agențiile de turism se asigură ca turiștii să fie în siguranță: de la transport, cazare, zonele vizitate, condiții meteo și alte aspecte care trebuie să decurgă cât mai normal și fără probleme.

6. Poți să te bucuri de experiențe autentice și specifice locului vizitat
Pe baza experienței și a numeroaselor pachete turistice pe care le oferă, agențiile de turism îți pot oferi și te pot conecta la pulsul local, autentic al destinației mult visate. În timp, se formează legături cu mici afaceri locale sau chiar cu localnici, cu locuri mai puțin știute la nivel global, dar foarte apreciate de cei care locuiesc acolo. Astfel de informații, de cele mai multe ori, nu le poți găsi online sau în cărți de specialitate, ci sunt dobândite și descoperite datorită experiențelor repetate în anumite zone turistice.

motive pentru a apela la o agentie de turism cluj crisoldo tur

Ca idee finală: multă lume nu are neapărat nevoie să apeleze la o agenție de turism, mai ales dacă destinațiile de vacanță sunt în apropiere și dacă au mai fost frecventate și în trecut. Poate nici pasionații de ,,internet research”, cei care își alimentează entuziasmul tocmai din procese îndelungate de organizare.
Pentru toți ceilalți, agențiile de turism pot să fie acel factor determinant care face diferența între o călătorie cu stres în bagaj sau una în care relaxarea este cuvântul-cheie.

Și pentru că ne plac drumețiile, călătoriile și orice ne pune pe ducă, știm că în Cluj există câteva agenții de turism demne de luat în seamă.
Printre ele, îi menționăm pe cei de la Crisoldo Tur – știm că e o afacere de familie, una care a pornit din pasiune și care se implică 100% în a oferi turiștilor cele mai frumoase experiențe și amintiri de călătorie. Îi găsiți în inima Clujului, chiar lângă Casa de Cultură a Studenților și vă recomandăm să apelați cu încredere la ei: din motivele mai sus amintite și altele pe care le veți descoperi singuri.

crisoldo tur vara in grecia insula evia pefkiDate de contact pentru cei interesați:
Str. Republicii, nr. 3
Tel: (+40) 371 077 499
Tel/fax: (+40) 264 236 170
Mobil: (+40) 727 892 322
Web: facebook.com/crisoldotur

motive pentru a apela la o agentie de turism cluj crisoldo tur