Primele 2 motive să mergi la vară în Apuseni, la Smida Jazz Festival | #ClujulVăzutAltfel

de | | 2 Minute

Dacă asociezi muntele, brazii și aerul curat cu muzica, ești un om fericit. Cam așa ca noi de cum aflăm vești despre Smida Jazz Festival, un eveniment dedicat jazz-ului contemporan și, de altfel, dedicat și stării de bine în natură.

Festivalul se desfășoară tocmai în Parcul Natural Apuseni, în satul Smida (Beliș, Cluj), în deplină armonie cu împrejurimile – iar acesta e deja un motiv suficient pentru a ne convinge să ne lăsăm purtați de ritmuri de jazz pe-acolo.

În această perioadă, aflăm treptat artiștii care ne vor încânta urechile prin august. Așa că iată primele 2 motive să mergi la vară în Apuseni, la Smida Jazz Festival:

#1 Muntet 

Un cvartet inițiat de saxofonistul Alex Munte (ce nume destinat pentru un astfel de festival!), alături de Albert Tajti – pian, Michael Acker – contrabas și Victor Stoica – tobe, Muntet este primul grup anunțat a face parte din line-up-ul Smida Jazz Festival. Muntet sună bine, fie că interpretează piese proprii, fie că fac incursiuni prin free jazz (Ornette Coleman, John Coltrane), fie că se avântă în improvizații colective, de jazz de avangardă.

muntet smida jazz festival

#2 Immortal Onion 

A doua trupă anunțată aduce pe scenă pianul, basul și tobele, un trio polonez cu un stil unic, reprezentativ pentru noul val de muzică de avangardă. Immortal Onion îmbină o varietate mare de influențe: minimalism, fusion, progressive metal. Au fost comparați cu GoGo Penguin, în cadrul unui articol de pe NextBop, iar GoGo Penguin au cucerit deja publicul smidian la ediția din 2017.

immortal onion smida jazz festival

BILETE ONLINE AICI

* între 1 mai și 31 iulie – 139 de lei
*între 1 și 17 august – 169 de lei.