Moș Crăciun la Târgul de Crăciun: program ateliere & Tramvaiul Moșului

de | | 3 Minute

Raiffeisen Bank îl aduce pe Moș Crăciun la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca

Cu peste 100.000 de oameni prezenți la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, următoarea întrebare, deja pe buzele celor mici, este firească: când vine Moș Crăciun la Târgul de Crăciun?

În timp ce întreg familionul se poate bucura până pe 31 decembrie 2019 de luminițele de sărbători, căsuțele cu bunătăți, jocurile, concertele și spectacolele din Piața Unirii, copiii vor beneficia de un program (și mai) special.

Foto: Iulia Zaharie

Când sosește Moș Crăciun la Târgul de Crăciun? | Cu Tramvaiul Moșului

Moș Crăciun ajunge în Cluj-Napoca joi, 5 decembrie, când va lua Tramvaiul spre Târg. Începând cu această dată, Moșul va călători cu tramvaiul între orele 16:00 – 19:00. Va asculta poeziile și cântecelele pregătite de copii, le va împărți dulciuri și, desigur, le va asculta dorințele.

Tramvaiul lui Moș Crăciun circulă deja prin oraș, pe ruta 101 (Bucium – Piața Gării), fiind gătit de sărbătoare. Va circula în continuare pe tot parcursul zilei, cu oprire în toate stațiile de pe traseu, până pe 30 decembrie 2019. Cu siguranță îl veți observa prin oraș! Prețul unui bilet este cel normal, practicat în rețeaua CTP Cluj-Napoca, însă atenție » cât timp va fi și Moșul în tramvai, călătoria este gratuită.

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2019 | foto: Dan Tăuțan
Târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2019 | foto: Dan Tăuțan

Ateliere creative la Căsuța Moșului

Începând de vineri, 6 decembrie, îndrăgitul Moș se va instala în Căsuța Moșului din Piața Unirii. Cei mici îl vor putea găsi acolo în fiecare zi, de la ora 16:00, până pe 23 decembrie.

Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Unirii e pregătită încă de la deschidere cu brăduț, luminițe și decorațiuni de iarnă. Mai mult de 100 de copiii și-au trecut numele în Condica lui Moș Crăciun, în cadrul jocului de tip escape-room din weekendul inaugural. Până la finalul lui noiembrie, e rândul întregului familion să se relaxeze lângă șemineu, în cadrul serilor de jocuri de cunoaștere și interacțiune.

Atelierele creative din Căsuța lui Moș Crăciun vor avea loc în perioada 1 – 23 decembrie 2019, între orele 16:00-20:00. Din mâinile micuților vor ieși frumoase coronițe, mărgele, figurine pentru brad, picturi și obiecte din materiale textile, scrisori pentru Moșul și turtă dulce frumos decorată. Atelierele durează, în medie, cam 30 de minute, repetându-se în intervalul orar menționat. În general, sunt recomandate copiilor peste 6 ani, însă cei cu vârste între 3 și 6 ani pot participa însoțiți de un părinte / adult.

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2019 | foto: Radu Pădurean
Târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2019 | foto: Radu Pădurean

Tematică și program ateliere

1 Decembrie 2019 – Atelier textile: pictăm șosete pentru sobă și brad (3+)
2-3 decembrie 2019 – Atelier „Tabloul prieteniei” (3+)
4-5 decembrie 2019 – Atelier de creație din mărgele (3+)
6-7-8 decembrie 2019 – Atelier de creații din pâslă (7+)
9-10 decembrie 2019 – Atelier de confecționat coronițe din brad (3+)
11-12 decembrie 2019 – Atelier de pictat figurine din ipsos (3+)


13-14-15 decembrie 2019 – Atelier de creații textile (3+)
16-17 decembrie 2019 – Atelier “Scrisoare către Moș Crăciun” (3+)
18-19 decembrie 2019 – Atelier de decorat turtă dulce (3+)
20-21-22 decembrie 2019 – Atelier de pictură pe sticlă (3+)
23 decembrie 2019 – Atelier de pictat felinare cu îngerași (3+)

De la Crăciun și până la finalul anului, revin în căsuță jocurile de societate.


Tramvaiul Moșului, Căsuța acestuia și toate activitățile dedicate familioanelor sunt organizate cu sprijinul Raiffeisen Bank.
Târgul de Crăciun 2019 este organizat de Bigtime Production și Club Arena.
Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Visit Cluj.
Sponsor: Raiffeisen Bank
Parteneri principali: Europa FM, Coca-Cola, Compexit, Murfatlar, Nivea, NTT Data și Orange
Parteneri: BitStone, Blitz Imobiliare, CTP, Europa Tur, Iulius Mall, Kotanyi, La Casa, Mera Hotels, Moldovan și Runners Club
Parteneri media: TVR, Itsy Bitsy, Cluj.com, Paprika Radio, Europeanbestdestinations.com, ClujLife, Clujul Cultural, EClujeanul, Monitorul de Cluj, Ziua de Cluj, Actual de Cluj, Radio Somes, Info Trafic, Gokid.ro, I.like.cluj, cluj4ever, cluju.ro, City News, Ziar de Cluj, Ardeal TV.