Modificare în line-up-ul Electric Castle Festival

de | | 3 Minute

Modificare în line-up-ul Electric Castle Festival

Cluj-Napoca, 17 iunie 2014. Organizatorii Electric Castle anunță modificări în line-up-ul celei de a doua ediții a festivalului. DJ Rusko nu va mai putea urca pe scena din Bonțida, artistul anunțând că, din motive de sănătate, a fost nevoit să anuleze câteva spectacole în Europa. Deși timpul a fost foarte scurt, organizatorii au reușit să confirme un nume nou în line-up: DUB FX, care vine în fața fanilor din România, în formulă live, cu cel mai recent album al său.

„Hello Romania! With regret I inform you that I am unable to play at this year’s Electric Caste Festival. Due to an unexpected health problem I will have to cancel my show at the festival along with several other shows following next week in Europe. I am very sorry I will have to miss my first visit to Romania and especially my show at Electric Castle… I hope I’ll have another chance at playing this festival next year.”, este mesajul lui Rusko pentru fanii festivalului.

„Chiar dacă este o veste neplăcută, pentru că ni l-am dorit foarte mult pe DJ Rusko în program, asemenea situații pot apărea la un festival cu zeci de artiști invitați. Discuțiile și contractarea artiștilor se fac cu luni bune înainte de eveniment și ne asumăm că, în acest interval, pot apărea situații neprevăzute, precum cea de față. Îl vom avea pe Rusko cap de afiș în 2015, însă pentru a oferi o experiență cât mai plăcută celor care vor veni la castel în acest week-end, am început imediat să căutam un alt artist cu care să ne putem mândri. Putem anunța astăzi și o veste bună: line-up-ul Electric Castle se completează cu DUB FX”, spune Teodor Negrea, directorul festivalului.

Dub FX, pe numele real Benjamin Standford, este un artist de origine australiană, care și-a început cariera prin performance-uri stradale, a continuat ca membru al trupei Twitch, iar odată cu debutul carierei solo s-a mutat în Europa, fiind azi un nume cunoscut la nivel mondial pe scena electro. „Semnatura” lui Dub FX este crearea unei experiențe muzicale bogate, dezvoltând prin looping live propria sa interpretare în ritmuri hip hop, reggae și drum and bass. Artistul vine la Electric Castle cu cel mai recent album al său, Theory of Harmony, lansat în 2013.
Video Dub FX: https://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8

Festivalul Electric Castle va debuta peste doar două zile. La castel se fac ultimele pregătiri, fiind deja instalate toate cele cinci scene, pe care vor concerta peste 130 de artiști.
Startul oficial al festivalului se va da joi, 19 iunie, de la ora 10:00, când se va permite accesul pe fostul domeniu al Castelului Banffy. Programul va debuta la ora 11:00, pe scena Dance Garden, cu Input Selector, Padre și Slim Rocka. Pe scena principală startul va fi dat, la ora 18:00, de către Aria Urbana, seara culminând cu show-urile Die Antwoord și Wilkinson. Programul detailat pentru fiecare dintre cele cinci scene îl găsiți aici http://www.electriccastle.ro/ro/program.

Accesul se va face pe trei porți: o poartă de acces în camping, o poartă pentru cei care ajung în locație cu cursa specială de autobuz, pusă la dispoziție de organizatori, și o poartă pentru cei care ajung în Bonțida cu mașina personală.
Vor exista trei zone de parking. Accesul în părcari costă 15 lei/intrare, tarif unic pe întreaga perioadă a staționării. Din Cluj, accesul la festival se poate face și cu ajutorul cursei speciale de autobuz, care va pleca de la Cluj Arena. Cursele vor circula pe traseul Cluj-Bonțida și retur, non-stop, cu o frecvență de 10-20 de minute, începând de joi dimineața, de la ora 10.00.
Organizatorii reamintesc tuturor celor aproape 15 mii de spectatori care și-au achiziționat deja abonamente că nu este permisă intrarea în festival cu alcool și mâncare, acestea fiind disponibile la standurile special amenajate. Copiii sub 12 ani au acces gratuit, dar trebuie sa fie însoțiți de un adult.