Care sunt cele mai întâlnite mituri din lumea stomatologiei?

de | | 2 Minute

Care sunt cele mai întâlnite mituri din lumea stomatologiei?

Domeniul medical poate fi foarte ușor interpretat greșit dacă nu este înțeles în totalitate, astfel putem auzi tot felul de mituri nefondate despre un implant dentar sau o simplă intervenție de detartraj.
Majoritatea miturilor se nasc ,,din vorbă în vorbă”, dar astăzi puterea on-line-ului poate răspândi foarte ușor și rapid informații eronate în rândul oamenilor. Iată câteva dintre cele mai comune mituri, pe care încercăm să le demontăm pe cât de mult posibil.

Guma de mestecat elimină necesitatea periajului

Din cauza faptului că astăzi programul zilnic ne împinge spre un trai cât mai activ și mai rapid, uităm să acordăm atenție celor mai importante lucruri, unul dintre acestea fiind igiena personală. Deși guma de mestecat fără zahăr poate avea un efect benefic asupra danturii, deoarece încurajează producerea de salivă și ajută astfel la curățarea cavității bucale, nu va putea înlocui niciodată periajul, deoarece ea nu poate elimina placa bacteriană. Bacteriile pătrund între dinte și gingie, iar acestea pot fi eliminate exclusiv utilizând periuța de dinți și ața dentară. Neîngrijirea adecvată a dinților va duce cu timpul la inflamarea gingiilor.

mituri

Dacă nu este stricat, nu repara

Precum spune proverbul american, se pare că multă lume evită vizitele la stomatologie, taman din acest motiv. Controlul trebuie să fie regulat, o dată la jumătate de an, pentru a evita orice durere de ultim moment, care de cele mai multe ori duce la o lucrare pe canal.

Zahărul este cel mai rău inamic al dinților

În stomatologie, într-adevăr, zahărul nu este recomandat pentru o dantură sănătoasă, cum nu se recomandă excesul acestuia pentru sănătatea generală a pacientului, dar acest lucru nu înseamnă că doar zahărul este singurul responsabil pentru daunele produse dinților. Ar trebui să ne ferim în aceeași măsură și de carbohidrați, de chipsuri, snacksuri și alte alimente similare. Și carbohidrații se descompun în acizi care sunt nocivi danturii.

Dacă dinții sunt perfect albi, înseamnă că sunt sănătoși

Acest lucru poate și nu să fie adevărat. Nu doar viciile și consumul de alimente nesănătoase duce la îngălbenirea dinților, ci și factori precum pigmentul lor natural și medicamentele pe care le consumăm. Cel mai bine este să trecem pe la un cabinet stomatologic pentru a primi un verdict oficial din partea unui specialist.

Implantul dentar este dureros

Deși pare o operațiune atât de serioasă și de complicată, în cazul unui implant dentar se desfășoară procedura doar sub efectul anesteziei. După ce trece efectul anestezic, este normal să resimțim o ușoară iritare, la fel ca și în cazul oricărei intervenții.
Cei de la Alverna Dental Studio dețin o echipă profesionistă, care vă pot lămuri cu multe alte întrebări din domeniu.

Sursă foto: alvernadentalstudio.com