Mezoterapie facială sau terapia vampir – ție ce tip de tratament ți se potrivește?

de | | 2 Minute

Mezoterapie facială sau terapia vampir – ție ce tip de tratament ți se potrivește?

Mezoterapia facială și PRP (Platelet Rich Plasma sau terapie vampir) sunt două dintre cele mai inovatoare, populare și apreciate tratamente anti-îmbătrânire. 

Mezoterapia îi oferă pielii vitamine și antioxidanți, asigurându-i o hidratare intensă, mai multă fermitate, stimulând totodată sinteza de colagen. Aceasta se efectuează cu ajutorului unui aparat de injectat, care distribuie uniform toate aceste substanțe hrănitoare de care are nevoie o piele cu aspect mereu tânăr. În schimb, terapia vampir este o procedură mai complexă, care presupune recoltarea de sânge de la pacient și despre care vom vorbi în cele ce urmează: 

Ce înseamnă terapia vampir?

Denumirea generală a terapiei vampir este, de fapt, Platelet Rich Plasma sau plasmă bogată în trombocite. Timp de mai multe decenii, plasma bogată în trombocite a fost folosită în medicină pentru proprietățile sale de stimulare a proliferării celulelor derivate din celule stem. Aceste celule permit regenerarea țesuturilor și, din acest motiv, sunt folosite frecvent pentru vindecarea rănilor și tratarea problemelor articulare. 

Datorită proprietăților sale regenerative, plasma bogată în plachete a început să fie studiată și pentru utilizarea sa în medicina estetică, în special în tratamente de întinerire a pielii, de corectare a cicatricilor sau pentru stoparea căderii părului. Plasma bogată în plachete este definită ca un volum de plasmă cu o concentrație de trombocite mai mare decât cea pe care o găsim în mod normal în sângele nostru și care poate fi folosită ca tratament pentru regenerarea țesuturilor. În interiorul trombocitelor, există structuri numite granule alfa, care conțin mulți factori de creștere care ajută la regenerarea țesuturilor.

Cum se desfășoară terapia vampir?

După recoltarea a 10 ml de sânge de la pacient, se folosește o centrifugă vortex pentru separarea plasmei. Mulți specialiști în dermatologie adaugă apoi o substanță care activează trombocitele, astfel încât acestea să înceapă să producă și să elibereze acești factori de creștere din granule. După efectuarea acestei proceduri inițiale, plasma poate fi injectată în pielea pacientului, în acea zonă care se dorește să fie tratată. În timp ce tratamentul de mezoterapie facială presupune injectarea în piele a unui cocktail de vitamine și antioxidanți, terapia vampir se folosește de substanțele benefice pe care deja le avem în organism.

Ce efecte oferă terapia vampir?

Terapia vampir implică injectarea de plasmă proaspătă, plină cu factori de creștere, direct acolo unde pielea are cea mai mare nevoie. Astfel, terapia vampir stimulează regenerarea celulară, producția de colagen, îmbunătățind calitatea și aspectul pielii – îi îmbunătățește volumul și textura, reduce ridurile fine și îi oferă mai multă elasticitate și luminozitate. Este o terapie folosită pentru încetinirea îmbătrânirii pielii de la nivelul feței, gâtului, decolteului și mâinilor. Este recomandată atunci când se observă că pielea pierde colagen și îi scade capacitatea de regenerare celulară.

Tratamentul cu plasmă bogată în plachete, precum și mezoterapia facială sunt utilizate ca măsuri preventive pentru pielea tânără sau pentru a corecta semnele de îmbătrânire la tenul matur. Cu aceste tratamente de regenerare a pielii, se gestionează mai eficient semnele trecerii timpului.