7 metode și strategii de promovare online: Ce alegi?

de | | 3 Minute

7 metode și strategii de promovare online: Ce alegi?

Prezența în mediul online a devenit o necesitate pentru business-urile care vând. E important să fii și tu acolo, în mediul în care se întâmplă lucruri, să fii cât mai aproape de potențialii clienți. Cum ajungi în atenția publicului țintă? Abordând metodele și strategiile de promovare potrivite. Descoperă 7 dintre acestea chiar acum, lecturând articolul până la final.

Optimizare SEO

Optimizarea SEO este cea mai sănătoasă metodă prin care poți aduce trafic organic pe paginile tale, dar implică răbdare și resurse. Deși poți fi tentat să încerci să creezi și să implementezi pe cont propriu o strategie, colaborarea cu o echipă specializată te poate ajuta mai mult decât crezi. Un specialist cunoaște foarte bine algoritmii, e la curent cu toate actualizările din domeniu și îți poate oferi o expertiză bine ancorată în realitate. La modul general, prețul serviciilor SEO diferă în funcție de nevoile și obiectivele companiei, de performanța SEO curentă, de bugetul de care dispui etc.

Publicitate PPC (Pay-per-Click)

Spre deosebire de SEO, prin publicitatea PPC (Pay-per-click) se cumpără vizite targetate către site. Este o metodă eficientă de promovare, dat fiind faptul că ajungi la oamenii interesați de produsele și serviciile tale. De regulă, publicitatea PPC și optimizarea SEO se susțin reciproc, cu accent pe ideea că SEO susține foarte mult partea de PPC datorită cuvintelor cheie.

Content Marketing

Pentru a te familiariza cu clasamentul motoarelor de căutare, dar și pentru a înțelege de unde vine competiția acerbă pentru un loc favorabil în afișările organice, trebuie să știi ce este un consultant SEO. Ne referim aici la un om specializat în optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare. Rolul acestuia este de a-ți urca site-ul cât mai sus în rezultatele căutării, atunci când un utilizator tastează cuvinte sau fraze relevante pentru produsele sau serviciile din ofertă. Printre metodele și strategiile abordate, ți se va recomanda și content marketingul. Este o metodă prin care atragi utilizatori prin furnizarea de informații utile atât pe site-ul tău, cât și pe alte site-uri cu autoritate. Există mai multe opțiuni aici, printre care: articole de blog, ghiduri, studii de caz, știri, seminarii etc.

Conținut video

Punem și conținutul video pe listă. Multe persoane preferă să acceseze un conținut mai dinamic și mai ușor de înțeles. Sigur că e dificil să creezi un video de înaltă calitate, care să răspundă punctual nevoilor clienților și potențialilor clienți, dar pe termen lung, acest format îți poate face numele cunoscut. Totuși, e nevoie de răbdare și multă implicare pentru a atinge rezultatele mult așteptate. În această categorie se încadrează foarte bine tutorialele sau filmulețele de tip „tips&tricks”.

E-mail marketing

Ziua bună se cunoaște de dimineață, atunci când citești un mail pozitiv, cu informații valoroase. Campaniile de e-mail marketing încă funcționează foarte bine, mai ales atunci când listele conțin abonați care au manifestat dorința de achiziție și în trecut.

Rețele de socializare

E important să-ți creezi o comunitate, să aduni în jurul tău oameni interesați de produsele și serviciile oferite. Aici, platformele de social media te pot ajuta enorm. Postează constant și asigură-te că ai un conținut unic, relevant și valoros! Sigur că aici trebuie să ții cont și de tipul de business. În general, afacerile cu caracter social prind foarte bine în social media.

Marketing afiliat

Promovarea prin afiliere este o modalitate ingenioasă prin care orice business poate fi promovat de către o altă pagină, oferindu-i în schimb un procent din vânzarea produselor. Cu alte cuvinte, afiliații promovează ofertă, aducându-ți trafic nou și relevant în site.

În loc de concluzie, îți propunem să faci tot posibilul pentru a-ți promova site-ul în online! E un drum lung, dar rezultatul final te ține în focus, atent la fiecare mișcare.