Meniu de Paște: alternative creative pentru preparatele tradiționale

de | | 4 Minute

Meniu de Paște: alternative creative pentru preparatele tradiționale

E timpul să ne gândim la ce preparate vom savura alături de familie și prieteni și la cum va arăta masa noastră de Paște. Ne-am gândit să trecem prin mâncărurile tradiționale cu care suntem familiari și cu care am crescut, dar să punem în meniul de Paște și câteva alternative de preparate care, deși la bază sunt tot mâncărurile tradiționale, vă vor face masa de sărbătoare să arate mai special. 

Începem așadar lista noastră cu pasca, preparatul fără de care masa de Paște nu este completă. Știm că în fiecare casă a existat măcar o dată discuția legată de stafide: punem sau nu punem stafide în pască? Asta e o decizie pe care fiecare familie trebuie s-o ia pentru buna dispoziție a tuturor membrilor, însă cu rețetele pe care noi vi le prezentăm veți putea satisface dorințele tuturor pretențioșilor 🙂. 

Așadar, dacă vreți să aveți pe masă o pască mai deosebită, noi am găsit pasca cu ciocolată și cremă de brânză sau pasca marmorata cu ciocolată. Amândouă rețete arată fabulos și sunt o metodă inedită de a combina gusturile tradiționale cu preparatele dulci cu ciocolată. 

Meniu de Paște - alternative pentru toată lumea

Dacă totuși vă doriți să păstrați gustul de altădată, o alternativă pentru o pască deosebită este și pasca 2 in 1 cu bordură împletită din cozonac umplut cu nuca/mac

Meniu de Paște - alternative pentru toată lumea (9)

Mai departe, alternativele pentru cozonacul clasic sunt și ele multe. Am găsit pentru gospodinele care au timp de frământat o alternativă de rulouri sau cozonaci mai mici care pot fi umpluți cu mac sau cu nucă care arată cam așa: 

Meniu de Paște - alternative pentru toată lumea (8)

Sau am găsit pagina de TikTok a lui Elian Mita, de unde vă puteți inspira nu doar pentru cozonac, dar și pentru alte dulcegării. 

@elianmita

Si nu ma opresc aici, mai am planuri, dar nu si timp #emsweets

♬ original sound – Elian Mita

Tot pe lista dulciurilor, prăjiturile, fursecurile și cornulețele pot fi și ele adevărate atracții colorate pe platorurile asortate. Pe site la Savori Urbane găsiți paltouri creative și festive care nouă deja ne-au făcut poftă. 

Meniu de Paște - alternative pentru toată lumea (4)

În aceeași categorie a preparatelor alternative creative, o idee drăguță pentru chiflele clasice pot fi iepurașii din aluat de chifle. Copiii vor fi cu siguranță încântați, iar rețeta e foarte simplă 🙂. 

Meniu de Paște - alternative pentru toată lumea (7)

În meniul de Paște putem avea și torturi sărate sau un tort aperitiv. În funcție de creativitatea voastră, platoul clasic cu de toate poate lua forma unui tort cu legume, ouă, cremă de brânză și șuncă afumată. 

meniu de paște tort sarat

Meniul nostru de Paște continuă cu drobul de miel, pentru care am găsit o alternativă care arată ca o comoară așezată în mijlocul delicateselor de pe masa de sărbătoare. Este un drob de miel în foi de plăcintă, care de fapt poate fi făcut din orice carne vă doriți. 

Meniu de Paște - alternative pentru toată lumea (6)

Iar pentru vegetarieni, drobul cu ciuperci, orez, cașcaval și verdețuri nu se lasă mai prejos decât cel tradițional. 

Meniu de Paște - alternative pentru toată lumea (5)

Desigur că din meniul de sărbătoare nu pot lipsi preparatele de miel precum ciorba, friptura sau rulada sau plăcintele cu diferite arome, însă pentru ele vă lăsăm să descoperiți singuri rețetele ingenioase care se găsesc pe blogurile de gătit. Noi ne inspirăm de la Savori Urbane, Laura Adamache, Jamila Cuisine sau de pe Pinterest. Acolo am descoperit că și salata de boeuf poate atrage priviri atunci când este decorată ingenios. 

Meniu de Paște - alternative pentru toată lumea (2)Voi ce alte preparate pregătiți pentru masa de Paște? Așteptăm fotografii pe Facebook și pe Instagram, iar dacă vreți să descoperiți și alte rețete culinare puteți să aruncați aici un ochi 🙂. 

Paște fericit! Boldog Húsvétot! Happy Easter!

Surse foto: Laura Adamache, Retetepractice.ro, Savori Urbane