Grup de studenți foști olimpici lansează centru de meditații la matematică și informatică în Cluj.
Un grup de studenți foști olimpici, care s-au lovit de obstacole și le-au învins în pregătirea la matematică și informatică, vor să își ajute colegii mai mici. Ei cred că secretul succesului este descoperirea farmecului acestor două discipline. Pregătirile vor fi pline de entuziasm, ținute cu zâmbetul pe buze și vor îmbina materia de la școală cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi.
Evenimentul de lansare LearnHouse va avea loc miercuri, 10 februarie, de la ora 17:00, în Piața Avram Iancu nr. 18, în sala festivă a Seminarului Teologic. Printre cei invitați la eveniment se numără domnul profesor Adrian Petrușel, decan al Facultății de Matematică și Informatică a Universității „Babeș – Bolyai” și profesor doctor inginer Mihail Abrudean de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Pe lângă aceștia, la eveniment vor participa și reprezentanți ai industriei IT din Cluj, printre care și profesor doctor inginer Stelian Brad, presedinte al consiliului director al Cluj IT Cluster.
Scopul și echipa LearnHouse
LearnHouse dorește să le dezvăluie elevilor frumusețea și aplicabilitatea acestor două materii.
De asemenea, în cadrul LearnHouse, elevii doritori vor putea să primească sfaturi pe care să le aplice mai departe, când își aleg un domeniu de studiu sau mai târziu, când vor decide ce profesie să aleagă.
„Mulți suntem nehotărâți la un moment dat în liceu, sau chiar în timpul facultății, în privința drumului de urmat. E foarte important să ai un mentor cu care să te sfătuiești legat de ce să încerci și încotro să te îndrepți.” afirmă Petru Trîmbițaș, unul dintre inițiatorii proiectului.
Echipa Learnhouse este formată din tineri studenți, mulți câștigând de-a lungul anilor premii la Olimpiada Națională de Matematică și Informatică, unii având experiență și făcând practică la Google sau Facebook, alții lucrând deja în cercetare în domeniul matematicii. Totodată, la fel de relevantă e experiența acestora în munca și interacțiunile cu elevii, precum și dorința lor de a sprijini performanțele elevilor clujeni și de a le facilita accesul la aceste două materii, într-o manieră cât mai atractivă și mai interactivă.
Formatul orelor
O ședință durează 2 ore, iar numărul de elevi dintr-o grupă va fi între 3 și 5, împărțiți astfel încât să nu existe diferențe mari în ceea ce privește nivelul de pregătire al elevilor dintr-o grupă.
Cum se fac înscrierile pentru meditații la matematică și informatică?
Pentru înscrieri, accesați site-ul www.learnhouse.ro, iar mai multe informații găsiți și pe pagina de Facebook LearnHouse.