Masă și colțare pentru living – ce modele să alegeți pentru a obține o amenajare Japandi?

de | | 2 Minute

Masă și colțare pentru living – ce modele să alegeți pentru a obține o amenajare Japandi?

Japandi a devenit o tendință de amenajare interioară foarte populară în ultimii ani. Este un tip de amenajare foarte apreciată în întreaga lume, care dovedește cât de armonios se pot îmbina două culturi îndepărtate. Mai precis, Japandi este uniunea dintre stilul japonez de amenajare interioară și stilul scandinav.

Multe persoane cunosc acest stil de amenajare interioară sub alte denumiri, cum ar fi Nordic Zen sau Scandinese. Cert este că Japandi împrumută elemente din amenajarea scandinavă și din cea japoneză, rezultând întotdeauna interioare confortabile, primitoare și foarte plăcute.

Ce masă pentru living să alegeți pentru o amenajare în stil Japandi?

Deși trăim într-o lume predispusă la haos și dezordine, în ultimii ani am demonstrat cu toții că suntem în continuare fascinați de amenajările calme, ordonate, personalizate și ușor minimaliste. Japandi scoate în evidență tot ce este mai bun din cele două stiluri ce le îmbină. 

Dacă vă doriți un living amenajat în stil Japandi, trebuie să vă așteptați la un rezultat minimalist, dar totuși cu note foarte calde, deoarece Japandi este un stil de amenajare cald. Tot ceea ce trebuie să faceți este să asociați liniile brute și curate specifice stilului scandinav cu piesele handmade, naturale și organice specifice stilului japonez. Prin urmare, optați pentru piese de mobilier din lemn brut și masiv, cum ar fi o masă living din lemn natural precum salcâm, pin sau bambus.

Este necesar ca masa să fie din aceeași colecție cu comoda TV?

Acordați atenție și la alegerea unei comode TV și optați, de asemenea, pentru lemn brut, ratan sau pentru un model cu elemente naturale, cum ar fi mânere din mesteacăn. Comoda TV nu trebuie neapărat să facă parte din aceeași colecție cu masa, însă este indicat să le asociați cât mai armonios. Ca obiecte de decor, folosiți decorațiuni din ceramică, precum suporturi de lumânări, ghivece, boluri sau vaze.

Colțare pentru living – ce model este cel mai potrivit pentru o amenajare în stil Japandi?

Colțarul este piesa de mobilier cea mai importantă dintr-un living, iar dacă vă doriți o amenajare în stil Japandi, din nou ar trebui să vă orientați atenția către elemente din lemn natural. Optați pentru colțare living în locul canapelelor, deoarece colțarele tind să fie mai joase, iar piesele de mobilier joase sunt specifice acestui stil. În ceea ce privește gama cromatică, optați fie pentru nuanțe închise sau deschise, fie pentru un amestec îndrăzneț dintre acestea două. Totuși, nu exagerați cu accentele de culoare, deoarece stilul de amenajare Japandi prioritizează simplitatea. 

Deși culorile dominante ale acestui stil sunt cele neutre, cum ar gri sau crem, influența Scandinavă permite și adoptarea unor accente de culoare. Optați pentru albastru sau verde mentă. Dacă vă doriți doar mici pete de culoare, puteți decora cu perne sau pături în aceste culori.

Nu în ultimul rând, stilul Japandi vă încurajează să lăsați materialele naturale să vă dicteze amenajarea livingului. Atunci când este posibil, alegeți iută, bumbac, cânepă, lână, in, lemn, piatră, plută și chiar beton. Materialele naturale întotdeauna vor contribui la obținerea unei amenajări relaxante, confortabile și primitoare.