Stagii de practică pentru studenții din regiunea Nord-Vest
„Pune-ți pasiunea în practică!” – acesta este îndemnul pe care studenții din anii III și IV, precum și masteranzii care urmează facultăți cu specializări în domeniile Marketing, Comunicare, Media și Jurnalism, îl primesc de la experți în domeniu. Studenții sunt invitați să se înscrie, în perioada 1 februarie – 31 mai 2021, în primul program de practică din România în format e-learning, cu acces la un studio media profesional » „Stagii de practică în domeniile Marketing, Comunicare, Media și Jurnalism pentru studenții din Regiunea Nord-Vest” (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare și Sălaj), dezvoltat de către SEO 365, agenție de SEO și Marketing Online.
Cei admiși vor avea ocazia să învețe digital conceptele și strategiile care contează pe piața muncii, își vor testa cunoștințele pe toată durata stagiului într-o manieră prietenoasă și familiară lor („gamification”) și, cu precădere, vor avea ocazia să dezvolte proiecte creative, în format New Media, specifice domeniilor lor de interes, sub îndrumarea mentorilor SEO 365 și a tutorelui de practică. Studenții se pot înscrie prin simpla completare a unui formular » seo365.ro/formular-de-pre-inscriere
Primul program de practică în format hibrid: e-learning și new media
Conceptul vine ca o inovație în domeniul stagiilor de practică, fiind primul de acest gen în România – un program hibrid care îmbină accesul la o platformă eficientă de e-learning, activități de practică structurate în format gamification și accesul direct la un studio media profesional. Studenții sunt cei care decid raportul dintre învățarea și practica online și cea de la fața locului, unde pot testa și realiza propriile materiale New Media.
Pe scurt: aceștia învață online informații ce completează conceptele abordate deja la facultate, adună puncte, rezolvă sarcini și dezvoltă proiecte creative de tip New Media, iar la final pot fi certificați și premiați.
Burse pentru 150 de studenți
Avantajele efectuării unui astfel de stagiu de practică sunt multiple pentru studenți, iar celor enumerate mai sus li se adaugă și oportunitatea de a fi recompensați pentru eforturile depuse. Astfel, 150 de studenți, din rândul celor care obțin cele mai bune rezultate în urma implicării lor active în program, vor fi premiați de către SEO 365 cu burse în valoare de câte 1000 de lei.
„Un stagiu de practică pentru generația actuală”
Obiectivul general al proiectului dezvoltat de SEO 365 constă în creșterea participării studenților din învățământul universitar din regiunea Nord-Vest la programe de învățare la locul de muncă și dezvoltarea deprinderilor socio-profesionale prin organizarea de stagii de practică pentru 325 de studenți din instituțiile de învățământ cu profil în domeniile marketing, comunicare, media, jurnalism.
„Am gândit un stagiu de practică pentru generația actuală. Un stagiu de practică pentru viitorii experți în Marketing, Comunicare, Media și Jurnalism. Credem că experiența profesională, alături de etapa de învățare atât de necesară, se câștigă și din interacțiunile directe și autentice cu mediul de lucru din domeniul vizat.” – spun cei de la SEO 365, inițiatorii programului.
De ce o platformă de e-learning? România a început deja să facă primii pași înspre un stil de învățare digitalizat, adaptat nevoilor actuale. În domenii precum cele amintite, Marketing, Comunicare, Media sau Jurnalism, noțiunea de „practică” are noi dimensiuni. Vorbim despre materiale new media, comunicare și marketing online. Prin urmare, stagiile de practică propuse în cadrul programului de față asigură, datorită platformei de e-learning:
- Accesibilitate – acces la informații pentru studenți, la orice oră, în orice zi, în funcție de programul lor, în format diferite (texte, audio, video).
- Flexibilitate – platforma de e-learning se adaptează nevoilor de învățare individuale, ritmurilor diferite de învățare, iar modulele pot fi reluate ori de câte ori este necesar, pentru o mai bună asimilare.
- Simplificare – se elimină grijile și provocările legate de deplasări, de program, de sincronizare cu ceilalți colegi de grupă etc.
- Echitabilitate – platforma de e-learning asigură interacțiuni echitabile cu toți studenții, punctajul și rezultatele urmând același set de criterii prestabilite.
„Stagii de practică în domeniile Marketing, Comunicare, Media și Jurnalism pentru studenții din Regiunea Nord-Vest” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară nr. 6 (Educație și competențe), Obiectiv Specific 6.13, Cod MySMIS 133495. Valoarea totală a proiectului este de 1.814.693,79 de lei, valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană fiind de 1.465.365,23 de lei. Programul se desfășoară în perioada 1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2022.
Digital. Creativ. Marketing. Pune-ți pasiunea în practică!
Rezultatele urmărite în cadrul programului sunt atât de natură calitativă, cât și cantitativă:
- Încurajarea a minimum 325 de studenți în participarea la programe de învățare în cadrul stagiilor de practică;
- Certificarea a minimum 234 de studenți în urma efectuării stagiului de practică;
- Facilitarea integrării acestor studenți pe piața muncii și contribuția la creșterea numărului de absolvenți de învățământ universitar care își găsesc un loc de muncă ca urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă.
Dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung între SEO 365, ca agent economic, și universitățile din regiunea Nord-Vest, prin care aptitudinile studenților să fie valorificate, iar cunoștințele lor teoretice să fie puse în practică în contextul cerințelor actuale de pe piața muncii, asigură o continuitate între programa universitară, cerințele pieței muncii și interesele studenților.
Despre SEO 365
SEO 365 este, la bază, o companie de IT, prezentă pe piața serviciilor digitale încă din anul 1999. Compania s-a specializat pe servicii de Marketing Online și SEO începând cu anul 2008. Incursiunile în social media marketing, jurnalism și city branding au venit natural, în 2012, moment în care echipa a început să lucreze la dezvoltarea uneia dintre cele mai de succes platforme naționale dedicate unui oraș (Cluj.com), iar mai apoi în 2015, de când contribuie activ la extinderea conceptului Ghid Local (în Oradea și Brașov).
În prezent, compania colaborează cu firme medii și mari, la nivel național și internațional, din industrii extrem de variate, iar experiența acumulată îi califică (și motivează) pe membrii echipei să îi pregătească pe studenți pentru viitoarele provocări de pe piața muncii.
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.