Magia Craciunului

de | | 2 Minute

Magia Craciunului.

Cand frigul se instaleaza in oras, tot ceea ce mai asteptam este zapada si Craciunul. Iarna patrunde adanc in vietile noastre si promite ca le va schimba. Iarna este anotimpul care arata cu adevarat frumusetea orasului nostru- Cluj. De ce iarna? Raspunsul este foarte simplu: aceasta este perioada luminilor, in care toti oamenii se plimba prin Centrul Clujului si-l admira in toata splendoarea-l, perioada apropierii, a sentimentelor si perioada in care nimeni nu are voie sa fie trist.

Pregatirile pentru sarbatori au loc incepand cu luna noiembrie, cand sunt montate lumini, braduti, perdele luminoase si diverse figurine. Anul acesta, iluminatul festiv a fost inaugurat in seara de 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei. Toata lumea se plimba prin oras, mai ales pe strada Eroilor, si admira jocul de lumini, iti facea poze cu mosul sau omul de zapada. Acest obicei dateaza de ani de zile si speram ca nu se va renunta niciodata la el.

Peisajul desprins parca dintr-un film, ne introduce in atmosfera de sarbatori, ne umple de speranta si de dorinta de a fi mai buni. Pe mine, personal, ma face sa fiu nerabdatoare sa vina Ajunul Craciunului , sa cutreier in lung si-n lat Clujul, sa cant colinde sau chiar sa inghet de frig.

Aceasta este perioada in care, chiar si varstnici au suflet de copil, iar in ciuda temperaturii scazute de afara au inimile calde si deschise pentru oricine. Tot acum, vezi oamenii fericiti pe strada, nu mai sunt la fel de agitati, iar de multe ori iti zambesc frumos. Un exemplu din viata personala, care m-a lasat fara cuvinte a fost anul trecut, cand treaceam strada linistita, pe fata mea nu citeai nimic, insa un batranel a trecut pe langa mine si mi-a zis: ,, Nu mai fii suparata! Zambeste!”. Coincidenta facea ca pana la Craciun sa mai fie doua zile. Atunci am realizat ca in Cluj oamenii iti zambesc indiferent cine esti, iar venirea sarbatorilor ii face mai deschisi si..iubitori.

Suntem prinsi parca intr-o vraja, cred ca este spiritual Craciunului care ne apropie pe toti clujenii, ca pe o familie numeroasa. Cred ca Cineva ne vrea uniti in aceasta perioada. Cu toate acestea, mai exista suflete inghetate care fac exceptie de la aceasta regula. Oamenii ursuzi, care in locul afectiunii si a caldurii umane prefer caldura oferita de semineu. Aceste persoane, de multe ori nu au pe nimeni si de aceea considera ca sarbatoarea Nasterii Mantuitorului nu este pentru ei si refuza sa primeasca chiar si colindatori. Altii s-au indepartat de familie si prefera sa stea in casa de Craciun si sa faca lucruri banale. Aceasta atitudine se datoreaza faptului ca s-au saturat si considera ca de Craciun toti oamenii poarta o masca si fac lucrurri bune doar datorita traditiilor.

Singura mea dorinta este ca bucuria Nasterea lui Iisus sa ne infasoare pe toti, sa ne inunde si sa treaca si pe la cei care nu cred in Magia Craciunului…

Articol scris de Sandri Ramona
Fotografie realizata de Nicu Cherciu